Medicul care a coordonat campaniile anti-COVID din Statele Unite a adăugat că mai trebuie să aşteptăm încă două săptămâni cel puţin pentru a şti dacă noua variantă Omicron este cu adevărat mai puţin periculoasă decât tulpinile precedente de coronavirus, transmite presa internațională.

Citeste si: Cel mai mare risc pentru pacienții care au trecut prin Covid-19. "Sunt anumite organe afectate, din păcate"

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat recent că cei care au fost deja infectați cu Covid-19 sau cu alte variante se pot infecta și cu varianta Omicron.

Cercetătorii din Africa de Sud, țara unde a fost descoperită   varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2, își intensifică investigațiile și cercetările pentru a înțelege transmisibilitatea, gravitatea și impactul noii tulpini descoperite, menționează Organizația Mondială a Sănătății într-un comunicat.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: OMS trage un semnal de alarmă: îndeamnă la o mai bună protejare împotriva covid-19 a copiilor cu vârsta cuprinsă între patru şi 15 ani

Antony Facuci: "Există semne ce arată că Omicron ar putea fi mai puţin periculos" 

"Este aproape sigur că nu este mult mai gravă decât Delta" a declarat pentru AFP Antony Fauci, consilier al Casei Albe pentru criza sanitară. "Există unele semne ce arată că ar putea fi chiar mai puţin severă", a adăugat el în cursul unui interviu telefonic acordat agenţiei franceze de presă.

Citeste si: Medicament nou si guma de mestecat anti-COVID

"Cred că va lua încă două săptămâni cel puţin în Africa de Sud, iar apoi când vom avea mai multe infecţii în restul lumii se va şti mai clar, dar s-ar putea să ne ia mai mult timp pentru a vedea nivelul real de gravitate", a subliniat expertul epidemiolog, potrivit Agerpres.

Veste bună despre varianta Omicron. "Ar putea grăbi sfârșitul pandemiei COVID-19"

Apariția noii variante de coronavirus, denumite Omicron de OMS, mult mai contagioasă decât variantele anterioare, ar putea accelera sfârșitul pandemiei pornite din Wuhan în urmă cu doi ani, sunt de părere unii specialiști.

Majoritatea cazurilor de infectare cu Omicron   înregistrate până acum, atât în țările din sudul Africii, cât și în Europa indică simptome foarte ușoare ale bolii sau chiar îmbolnăviri asimptomatice. 

Citeste si:  Pacientul zero de la Bârlad, infectat cu Omicron, obligat de vecini să nu deschidă fereastra

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Unul dintre virusologii ruși care   a participat la crearea vaccinului Sputnik V   a declarat pentru RT.com că structura noii variante Omicron a coronavirusului sugerează că ar putea fi foarte contagioasă, dar mai puțin mortală.

Numărul mare de mutații în Omicron este un   semn că are un „genom instabil”, ceea ce face mai dificilă cauzarea de boli la pacienți, a declarat profesorul Anatoly Altshtein, cercetător-șef la Institutul de Cercetare de Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya, Rusia. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si