Medicamentul experimental ar putea fi administrat prin inhalare sau prin plasturi adezivi țepoși, spun oamenii de știință de la University of Pittsburgh School of Medicine (UPMC). Ei au izolat „cea mai mică moleculă biologică”, aceasta neutralizând complet și specific SARS-CoV-2, provocată de noul coronavirus.

Tratamentul, extrem de eficient la șoareci

Ei au raportat că medicamentul s-a dovedit până acum „de mare eficacitate în prevenirea și tratarea infecției SARS-CoV-2” la șoareci și hamsteri.

Nu a dat nici semne că ar putea avea efecte colaterale negative la oameni, deoarece nu acționează asupra celulelor umane.

Citeste si: VIDEO- Crimă și sinucidere. Un bărbat și-a ucis soția. 5 copii orfani

„Ab8 nu numai că are potențial ca terapie pentru Covid-19, dar poate fi folosit și pentru a-i feri pe oameni de infecția SARS-CoV-2”, a spus John Mellors, coautor și șef al diviziei de boli infecțioase la Pitt și UPMC. Potrivit Hotnews, Xianglei Liu de la Pitt este de asemenea coautor al studiului.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: De ce a explodat astăzi numărul cazurilor de COVID-19? Explicaţia dată de un medic de renume

„Anticorpi de talie mai mare au fost eficienți împotriva altor boli infecțioase și au fost bine tolerați, dându-ne speranța că poate fi un tratament eficace pentru pacienți cu Covid- 19 și pentru protecția celor care nu au avut boala și nu sunt imuni”, a adăugat dr.

Mellors.

În timpul testelor inițiale, chiar și la doza cea mai mică, Ab8 a redus de 10 ori numărul virusurilor infecțioase la șoareci, în comparație cu cei care n-au primit tratamentul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si