Un marș al tăcerii va avea loc la Haga miercuri seară ca un ultim omagiu pentru Antoneta Gjokja, lucrătoarea din magazinul alimentar Albert Heijn, care a fost înjunghiată mortal săptămâna trecută.

Victima din România, care a locuit în Olanda timp de șase ani, a fost înmormântată în Albania, țara natală a soțului ei, potrivit NL Times.

Citește și: O româncă a fost găsită fără suflare la locul de muncă. Iubitul acesteia, cel care a fost acuzat inițial de crimă, a fost achitat definitiv

Românca Antoneta Gjokja, în vârstă de 36 de ani, a fost înjunghiată marți, imediat după deschiderea supermarketului în centrul orașului Haga. Ea a fost declarată moartă la fața locului.

Poliția a arestat un bărbat de 56 de ani, care are un trecut plin de infracțiuni și care pare să sufere de halucinații.

Românca a lăsat o impresie deosebită în rândul colegilor din Haga

„Oricine are un sentiment cald pentru ea este binevenit”, a spus organizatorul, un fost coleg care a dorit să rămână anonim.

„Pierderea Antonetei este încă greu de înțeles. Era atât de dulce. Toți cei care o cunosc vor spune asta despre ea. A fost deschisă cu  toată lumea și a fost super drăguță”, a declarat un coleg de serviciu.

Lanțul olandez de magazine Albert Heijn a deschis un registru de condoleanțe pentru Antoneta.

"Suntem profund întristați de acest eveniment. Cu mare tristețe și întristare profundă am aflat de moartea colegii noastre foarte apreciate de la departamentul de panificație", a scris supermarketul olandez.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cartea de condoleanțe va fi înmânată familiei la o dată ulterioară, a informat presa locală.

În semn de respect pentru românca din Galați, lanțul de supermarketuri olandez a arborat în bernă steagul companiei la sediul său central și la mai multe centre de distribuție și sucursale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al firmei, steagul va atârna la jumătate de treaptă timp de patru zile, inclusiv în ziua în care va avea loc înmormântarea româncei. Ea lucra în Haga din 2017. 

Cine este criminalul româncei

Jamel L., bărbatul suspectat că a înjunghiat-o pe româncă a făcut apel la municipalitate pentru ajutor locativ. Solicitarea lui s-a făcut în aprilie 2023.

Potrivit presei locale, bărbatul de 56 de ani a manifestat un comportament agresiv și intimidant. Din cauza comportamentului său, nu a fost posibil să i se găsească cazare potrivită pe termen scurt.

Suspectul a cerut ajutor „din cauza veniturilor insuficiente”. În urmă cu aproape două săptămâni a aplicat pentru adăpost, iar pe 13 iunie a avut un interviu de admisie.

„În timpul diferitelor contacte cu suspectul, au avut loc agresiuni verbale și intimidare”, a transmis vineri primarul orașului Haga, Jan van Zanen.

Municipalitatea a înregistrat acest lucru într-un sistem intern și l-a transmis și poliției. În urma incidentelor, Jamel L.

nu a mai avut voie să intre în clădirile municipale, inclusiv în primărie și birourile raionale. Potrivit municipalității, nu se știe unde a stat Jamel L. cu o săptămână înainte de a trece la actul criminal.

Antoneta, în vacanță în Albania

[Sursa foto: Facebook]

Un trecut plin de infracțiuni pentru criminal

Bărbatul are un lung istoric penal în Olanda, Anglia și Curaçao. În 2018, i s-a impus o pedeapsă cu închisoarea în Curaçao, dar Olanda a refuzat să adopte această măsură. Documentele de la tribunalul din Curaçao obţinute de ANP indică faptul că acest lucru nu a fost posibil „parţial din cauza costurilor ridicate”.

La începutul acestei luni, Jamel L. a fost condamnat de instanța de la Rotterdam pentru amenințarea angajaților municipali „din regiunea Rotterdam”.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

El își ispășise pedeapsa în arest preventiv și, prin urmare, a fost eliberat imediat după verdict. Instanța a declarat joi că nu a fost informată cu privire la pedeapsa aplicată lui în Curaçao.

Cum s-a produs tragedia din magazinul olandez

Incidentul a avut loc pe 20 iunie, imediat după ce magazinul de pe bulevardul Turfmarkt din Haga s-a deschis pentru ziua respectivă.

Martorii au spus că suspectul, Jamel L., a intrat în magazin și s-a dus imediat la Antoneta Gjokja și a înjunghiat-o pe lucrătoarea de brutărie.

Bărbatul în vârstă de 56 de ani a fost reținut rapid la mică distanță, în timp ce paramedicii au încercat fără succes să salveze victima. Ea a murit la fața locului.

Criminalul suferă de probleme psihice

Surse din anchetă, citate de presa locală, au declarat că bărbatul suferă de iluzii şi se crede liderul propriei sale religii şi fondatorul regatului Hazwaia.

Cu o zi înainte de atacul sălbatic, Jamel L. a postat textul unei rugăciuni pe pagina sa de Facebook.

Anterior, bărbatul publicase un mesaj, tot pe reţeaua de socializare, despre un incident într-unul dintre magazinele Albert Heijn din Zwijndrecht, unde a deschis o cutie cu lapte fără să plătească şi a băut-o.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si