'Totul este deliberat', a declarat secretarul american în decursul unei conferinţe desfășurate în mediul virtual în legătură cu insecuritatea alimentară, acuzându-l pe liderul de la Kremlin Vladimir Putin că recurge la 'şantaj' pentru a obţine ridicarea sancţiunilor internaţionale împotriva invaziei Ucrainei.

Citeste si: O companie aeriană le cere pasagerilor sud-africani să-şi dovedească naţionalitatea înainte de a călători

Blinken a estimat că Moscova a început, de asemenea, să-şi păstreze propriile exporturi de alimente, după ce a impus o 'blocadă navală în Marea Neagră care împiedică transportul recoltelor ucrainene' în întreaga

lume.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cotidianul New York Times a raportat că Washingtonul a avertizat 14 ţări, în principal din Africa, la jumătatea lui mai, că nave de marfă ruseşti transportau 'cereale ucrainene furate'. Antony Blinken s-a referit la acest articol din cotidianul american, fără a confirma, însă, direct alerta adresată ţărilor africane.

Rușii ar exporta cerealele pe care le fură din Ucraina

Ambasadorul ucrainean la Ankara a acuzat vineri Rusia că 'fură' şi exportă cereale ucrainene, în special în Turcia.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a spus luni că 20 până la 25 de milioane de tone de cereale sunt blocate în prezent în Ucraina din cauza războiului, volum care s-ar putea tripla până în toamnă.

Citeste si: Un român este anchetat în Germania, după ce a scos la drive test un autoturism neasigurat și neînmatriculat

'Avem nevoie de coridoare maritime şi discutăm acest lucru cu Turcia şi Marea Britanie', precum şi cu ONU, a afirmat el.

Conflictul ruso-ucrainean opune de la 24 februarie cele două superputeri cerealiere- Rusia şi Ucraina asigură ele două 30% din exporturile mondiale de grâu.

Acesta a provocat o creştere a cursului cerealelor şi uleiurilor, ale căror preţuri le-au depăşit pe cele atinse în timpul primăverii arabe din 2011 şi al 'revoltelor foamei' din 2008, precizează Agerpres.

Citeste si: Fost premier al Republicii Moldova, salvat de Salvamont în Munții Bucegi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si