Trupele speciale au urmat mai multe scenarii, mai întâi au intervenit pentru imobilizarea unui bărbat care amenința trecătorii cu o armă. Acesta a fost scos din mașină și pus la pământ, sub atenta supraveghere a unui instructor israelian. Polițiștii români au învățat de la israelini cum se gestionează o situație în care mai mulți teroriști iau ostatici într-un mijloc de transport în comun.

Ce tehnici au învățat polițiștii românii de la israelieni

Roi Shabo, șef divizie Yasam Ierusalim: „Am pus în practică tactici care presupun asaltul unui autobuz în care sunt ostatici, cum să detensionezi atmosfera și să o controlezi într-un atac direct, cum să identifici suspectul și să-l neutralizezi, având principalul scop de a nu produce pagube în rândul civililor, cât mai puține daune.”

Shahar Mahsomi, șef unitate operativă Yasam Ierusalim: „Cel mai bun antrenament pentru luptătorii noștri, pentru SWAT, vine din armată. Ei fac stagiul obligatoriu în armată și după aceea vin în echipa SWAT și au antrenamente speciale pentru diverse aspecte din Ierusalim.”

Antrenamentele comune româno-israeliene ale trupelor de acțiuni speciale au rolul de a îmbunătăți timpii de reacție, procedurile de intervenție, dar și modalitățile de a proteja populația în situații de mare risc.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cursurile de pilates, o metodă pentru a scăpa de durerile de spate. „După un antrenament de pilates, de 50 de minute, ne corectăm postura”

Mihai Tărtăreanu, președinte IPA: „Cu siguranță sunt foarte multe elemente pe care le putem întâmpina în activitatea noastră curentă.

A fost un schimb de experiență și sunt convins că și ei au plecat acasă cu anumite elemente pozitive din partea noastră.”

Munca polițiștilor din România poate performa prin abordarea noilor tactici învățate de la colegii din Ierusalim. Pe lângă luptătorii buzoieni la stadiul de pregătire din tabăra de la Poiana Pinului au fost polițiști din Prahova, Brașov, Mureș, Vrancea și București.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si