Anunțul a fost făcut joi de Alin Chitu, secretar de stat în cadrul instituţiei, care a fost întrebat de jurnaliști dacă pentru anul 2023 Ministerul Finanţelor are în vedere modificări de taxe.

Citește și: Salariu minim 2023: autoritățile au propus majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei

"Noi suntem acum, cel puţin pentru anul acesta, în grafic în ceea ce priveşte modificările legislative.

Am avut OG 16, prin care au fost luate o serie de măsuri, unele nu au fost confirmate de Parlament, dar chiar şi aşa obiectivele noastre pentru anul 2023 sunt atinse, deci nu avem o presiune din perspectiva unor modificări bruşte, ca să ne ţinem de calendarul asumat", a spus Alin Chitu, în cadrul unei conferinţe  organizate de PwC România.

Șeful ANAF: "Anul 2023 nu ar trebui să mai aducă nicio modificare a Codului fiscal"

La rândul său, Lucian Heiuş, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a completat, că nu ar mai trebui să existe nicio modificare în Codul fiscal anul viitor.

"Anul 2023 nu ar trebui să mai aducă nicio modificare a Codului fiscal, chiar dacă toate modificările făcute prin OG 16 nu au dus la creşterea taxelor şi impozitelor principale, ci au fost ajustări şi lucruri puse într-un făgaş normal, vorbesc de cotele de TVA unde existau nişte discrepanţe care nu aveau logică.

În 2023 nu se va mai face nicio ajustare, cel puţin din discuţiile de până acum, şi este normal acest lucru", a arătat preşedintele ANAF.

Moțiune simplă împotriva ministrului de Finanțe, Adrian Câciu

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat că partidul pe care îl va conduce va depune moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Adrian Câciu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Îl chemăm în Parlament. Este unul dintre miniştrii dezastru ai acestei guvernări. Câţiva am schimbat până acum. Au spus-o chiar ei, nu numai noi. Ministrul Apărării recent acuza o montură useristă. Noi doar am expus incompetenţa unor personaje sau găunoşenia lor", a declarat liderul USR, pentru Euronews.

Citește și: Românii cu averi mari, vânați de Fisc, cu ajutor de la experții FMI

Ministrului de Finanțe i se reproșează creşterea economică "foarte anemică", precum și "trendul de frânare a economiei".

Cel mai important punct al criticii aduse de USR este legat de datele inexacte pe care INS le-ar fi oferit cu privire la creşterea economică.

Finanțele Publice, acuzate că au manipulat cifrele economice din 2022

Cătălin Drulă acuză Ministerul de Finanțe și INS că au transmis în mod eronat mesajul că "economia duduie".

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Liderul USR consideră că ceea ce a făcut INS este "inacceptabil", duce pierderea încrederii investitorilor, dar reprezintă un pericol şi pentru democraţie.

"Este inacceptabil. Cum să spui tu că ai pe două trimestre consecutive 5% şi revizuieşti: nu era 5%, era 1%. Acesta nu e un domeniu în care să spui că într-un joc de copii: 'oups, am greşit'. Pentru că se pierde încrederea investitorilor în economia românească. Un investitor îşi face planurile bazat pe cifre oficiale.(...) În 9 august există afirmaţia mea în care spun că această creştere economică este falsă şi se bazează pe cifre manipulate", a menţionat Drulă. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si