„Vom intra cu celeritate si în aceste indemnizatii. S-au lucrat deja toate variantele, am ajuns la varianta finala, în sensul ca vom plafona indemnizatia la maxim cat exista în Europa la ora actuala, adica 1.800 de euro cat are Germania. Peste 1.800 de euro nu mai poate sa ia nimeni”, a spus ministrul Muncii, întrebata despre indemnizatiile pentru cresterea copilului.
Pentru a beneficia in mod legal de indemnizatia de crestere a copilului, parintele interesat trebuie sa depuna o cerere, conform OUG nr.
copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de catre persoana care primeste documentele;
actele doveditoare privind calitatea solicitantului si relatia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicita dreptul, dupa caz;
actele doveditoare care sa ateste veniturile obtinute in ultimele 12 luni inainte de data nasterii copilului;
dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului;
orice alte
Acestea se depun, potrivit ordonantei, la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta. Cererile sunt solutionate prin decizie in 15 zile lucratoare de la inregistrarea la agentiile teritoriale (unde au fost trimise de primarii), acestea fiind comunicate solicitantilor in cinci zile lucratoare de la emitere.