Anunţ de ultimă oră din Germania: Măsuri dure la graniţele ţării
Germania continuă să facă verificări stricte în zonele de risc. Controalele vor fi făcute în special la granița cu Cehia și provincia Tirol din Austria.
Aceste controale stricte au fost introduse prima oară pe data de 14 februarie 2021 și vor continua până pe data de 17 martie, pe puțin. Astfel, după ce a fost prelungit lockdown-ul, autoritățile germane au impus controale la granițele cu Austria și Republica Cehă din cauza faptului că au fost amenințați de răspândirea tulpinilor de coronavirus.
Mai nou, și cetățenii nemți trebuie să prezinte un test de coronavirus negativ în cazul în care călătoresc în scopuri esențiale și trebuie să intre înapoi în țară.
Citeste si: Ce poti sa faci daca te-ai vaccinat si ai un pasaport COVID
Toți cei care trec granița trebuie să prezinte un test COVID-19 negativ, deci măsura se aplică în cazul tuturor cetățenilor, rezidenților, șoferilor de camioane sau a lucrătorilor din domeniul transporturilor sau al sănătății.
Purtătorul de cuvânt al Ministrului de Interne German a declarat faptul că situația epidemiologică din Republica Cehă este una rea, iar situația epidemiologică din Tirol, deși este una stabilă, nu se îmbunătățește deloc și că din cauzele acestea a fost necesară extinderea măsurii de a extinde controalele de la granițe.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cazurile de COVID-19 din Republica Cehă au avut o creștere accelerată din cauza noii tulpini britanice. Astfel, bilanțul zilnic al Cehiei a ajuns la 15.000 de cazuri, iar numărul pacienților în stare gravă se află la un nivel record. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care Cehia a reintrat, de luni, într-un lockdown parțial.
Citeste si: Noua tulpină COVID-19 se răspândește în România. Cât de gravă este tulpina britanică
Varianta de SARS-CoV-2 detectată prima oară în Marea Britanie, mutaţia B.1.1.7, reprezintă deja 46% dintre cazurile pozitive din Germania, a informat miercuri Institutul Robert Koch (RKI) de virusologie, citat de EFE, scrie Agerpres.
Potrivit unui raport al acestui centru de referinţă în pandemie, cu 25.000 de cazuri recente, varianta britanică avansează cu repeziciune în cea mai populată ţară din Europa. În urmă cu o lună noua variantă reprezenta doar 6% dintre cazuri, iar acum două săptămâni 22%.
RKI avertizează că această variantă, mai contagioasă şi responsabilă potrivit unor studii de cazuri mai grave de COVID-19, va continua să se extindă cu mare viteză.