Cei care se întorc în Germania din UK trebuie să stea în carantină

Destul de revoltată, Angela Merkel a explicat miercuri seara, pe data de 23 iunie 2021, că în Germania, toți cetățenii care vin din Marea Britanie, acolo unde există foarte multe cazuri de infectare cu noua tulpină Delta a coronavirusului, trebuie să intre în  carantină și că acest lucru ar trebui să fie valabil în toate țările din Europa.

"În țara noastră, dacă vii din Marea Britanie, trebuie să intri în carantină- dar asta nu este valabil în fiecare țară din Europa, și asta este ceea ce aș vrea să văd", a declarat miercuri Angela Merkel în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului, potrivit Reuters.

Varianta Delta a coronavirusului[Sursa foto: PixaBay]

Varianta Delta a coronavirusului, descoperită pentru prima oară în India, ar putea fi responsabilă pentru 90% din cazurile de pe continent până în luna august a acestui an, transmite Agenția Uniunii Europene pentru controlul bolilor.

Varianta Delta a coronavirusului este cea mai răspândită în UK

Se pare că în Regatul Unit, varianta Delta este deja responsabilă pentru mai mult de 90% din cazurile de coronavirus și a dus la o creștere a numărului de infectări la persoanele nevaccinate și la cele imunizate doar cu prima doză. Din acest motiv, guvernul britanic a amânat eliminarea restricțiilor planificată pentru 21 iunie.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Angela Merkel, cocktail de vaccinuri! A făcut rapelul cu Moderna, după prima doză cu Astra Zeneca

Ce reprezintă varianta Delta a coronavirusului

Varianta Delta a noului coronavirus, descoperită pentru prima dată în India, este cea mai mare ameninţare la adresa eforturilor Statelor Unite de a eradica COVID-19 la graniţele sale, a declarat marţi expertul american în boli infecţioase, dr. Anthony Fauci, relatează  Reuters.

"Transmisibilitatea este fără îndoială mai mare la varianta Delta decât varianta originală a COVID-19", a spus Fauci, adăugând că este "asociată cu o severitate crescută a bolii".

Mutații COVID-19[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce este noua tulpină pe nume ”Gamma” a coronavirusului. Noua mutație face ravagii

Fauci a precizat că vaccinurile autorizate în Statele Unite, inclusiv cel de la Pfizer/ BioNTech, sunt eficiente împotriva noii variante a COVID-19.

Varianta Delta a coronavirusului a dus la apariţia unui focar sever de COVID-19 în India în lunile aprilie şi mai, care a copleşit serviciile de sănătate din ţară şi a ucis sute de mii de persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si