Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind completarea şi depunerea declaraţiei de avere în format electronic, informează Administraţia Prezidenţială. Din 2022, declaraţiile de avere şi de interese trebuie să fie depuse în format electronic, potrivit actului normativ promulgat de şeful statului.

Actul normativ completează Legea nr.176/2010

Actul normativ completează Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007

privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Citeste si: Klaus Iohannis, mesaj la Gala Teleşcoala: Vacanţa de vară, o bună ocazie pentru a ne pregăti

„Până la data de 31 decembrie 2021, persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1) pct. 1 – 38 pot completa şi depune declaraţiile de avere şi de interese şi în format electronic, certificate cu semnătură electronică calificată, iar acestea se trimit Agenţiei Naţionale de Integritate prin mijloace electronice de transmitere la distanţă. Procedura de transmitere la distanţă a declaraţiilor de avere şi de interese, precum şi condiţiile în care aceasta se realizează se aprobă prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate”, prevede legea promulgată de preşedintele României.

Preşedintele Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Planul lui Klaus Iohannis pentru România. Ce se va întâmpla în perioada următoare

De asemenea, de la data de 1 ianuarie 2022, „persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), cu excepţia celor prevăzute la art. 1 alin. (1) pct. 39, au obligaţia de a completa şi depune declaraţiile de avere şi de interese în format electronic”.

Citeste si: Klaus Iohannis, la recepţia de Ziua Independenţei: „Domnule ambasador, vă asigur că Statele Unite ale Americii vor avea mereu în România un aliat strategic şi un prieten ferm”

Declaraţiile depuse în format electronic au acelaşi regim ca cele depuse în format hârtie, fiind transmise aceloraşi persoane şi entităţi, iar acestea vor urma apoi procedurile prevăzute de lege, potrivit actului normativ.

Proiectul de lege menţionat a fost adoptat de către Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, pe 10 iunie şi trimis în aceeaşi zi şefului statului spre promulgare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si