Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS, susține că rata de vaccinare n-a crescut la nivel global, iar între timp se pot dezvolta alte tupini ale virusului. Acesta propune ca dozele suplimentare să fie donate țărilor unde oamenii nu au primit nici măcar prima doză.

Discuția a avut loc în contextul în care există discuții referitoare la o doză suplimentară a vaccinului anti-Covid pentru cei cu o schemă completă de imunizare.

SUA a anunțat că o a treia doză ar trebui administrată la 8 luni de la rapel, începând cu data de 20 septembrie. Israelul a început deja administrarea dozei suplimentare, pe când în Danemarca, a treia doza va fi destinată celor cu un sistem imunitar slăbit.

Citeste si: Când încep facultăţile în anul şcolar 2021-2022

Franța plănuiește administrarea dozei suplimentare de luna viitoare.

O altă țară ce a început administrarea unei doze suplimentare este Elveția, iar Germania are în vedere administrarea celei de-a treia doze în cazul tuturor celor care au schema de vaccinare completă. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La nivel mondial, până în prezent, au fost administrate aproximativ 5 miliarde de doze de vaccin anti-Covid, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.  

Citeste si: Ce se întâmplă dacă faci doza 3 de vaccin anti-COVID mai devreme de 8 luni

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si