Close sidebar
Close sidebar

Anunț de ultimă oră : OMS susține că doza trei de vaccin ar trebui amânată pentru că nu reprezintă o prioritate

Aflat într-o vizită la Budapesta, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat că doza suplimentară de vaccin anti-Covid ar trebui amânată ca prioritate şi ar trebui oferită pentru creşterea ratelor de imunizare în ţările unde doar 1 -2 % din populaţie a fost vaccinată.

Diana Bostan,

Directorul general al OMS susţine că doza trei de vaccin ar trebui amânată [Sursa foto: evz.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general OMS, susține că rata de vaccinare n-a crescut la nivel global, iar între timp se pot dezvolta alte tupini ale virusului. Acesta propune ca dozele suplimentare să fie donate țărilor unde oamenii nu au primit nici măcar prima doză.

Discuția a avut loc în contextul în care există discuții referitoare la o doză suplimentară a vaccinului anti-Covid pentru cei cu o schemă completă de imunizare.

SUA a anunțat că o a treia doză ar trebui administrată la 8 luni de la rapel, începând cu data de 20 septembrie. Israelul

a început deja administrarea dozei suplimentare, pe când în Danemarca, a treia doza va fi destinată celor cu un sistem imunitar slăbit.

Citeste si: Când încep facultăţile în anul şcolar 2021-2022

Franța plănuiește administrarea dozei suplimentare de luna viitoare.

O altă țară ce a început administrarea unei doze suplimentare este Elveția, iar Germania are în vedere administrarea celei de-a treia doze în cazul tuturor celor care au schema de vaccinare completă. 

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

La nivel mondial, până în prezent, au fost administrate aproximativ 5 miliarde de doze de vaccin anti-Covid, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.  

Citeste si: Ce se întâmplă dacă faci doza 3 de vaccin anti-COVID mai devreme de 8 luni

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI