Putin i-ar fi informat despre această decizie pe omologul său francez Emmanuel Macron şi pe cancelarul german Olaf Scholz, care, potrivit Kremlinului, şi-au ''exprimat decepţia''.

Vladimir Putin, anunț de ultimă oră despre situația din Ucraina

"Vladimir Putin i-a informat în legătură cu rezultatele şedinţei extinse e Cosiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, care a analizat situaţia curentă a regiunii Donbas în contextul deciziei Dumei de Stat privind recunoaşterea Republicilor Populare Doneţk şi Luhansk”, a transmis Kremlinul. 

Citeste si: CNSU a aprobat acordarea de asistenţă umanitară Ucrainei, constând în produse medicale

„Pentru noi, Ucraina nu este doar o țară vecină, dar avem o cultură comună, o religie comună și rudele noastre trăiesc acolo. Ucraina modernă în forma sa actuală a fost complet formată de Rusia după revoluția din 1917.”, a spus liderul rus.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Amintim faptul că în cursul zilei de luni, Vladimir Putin a convocat o ședință extraordinară, în formulă extinsă, a Consiliului de Securitate a Rusiei, în condițiile în care Kremlinul consideră situația din Ucraina ”extrem de tensionată”, iar FSB susține că un bombardament ucrainean a distrus un punct de graniță rusesc.

„O bună parte din Ucraina a fost creată de Rusia”

„Să începem cu faptul că Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia, mai exact, de Rusia bolşevică, comunistă.

Acest proces a început aproape imediat după revoluţia din 1917”, a spus Putin.

Citeste si: Vladimir Putin a anunţat că va decide astăzi dacă Rusia va recunoaşte teritoriile separatiste din estul Ucrainei

„Apoi, în ajunul şi după cel de-al Doilea Război Mondial, Stalin a anexat deja Ucraina la URSS şi a transferat statului ucrainean nişte pământuri care au aparţinut anterior Poloniei, României şi Ungariei”, a mai spus Putin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si