Close sidebar
Close sidebar

Anunt despre pensii. Intervin schimbari majore

In 2016, peste 9.000 de participanti la sistemul de pensii private obligatorii si facultative au ajuns la momentul pensionarii. Deoarece o lege a distribuirii pensiilor private nu exista, administratorii de fonduri de pensii au platit pensia privata intr-o singura transa. Dupa noua ani de cotizatii, cuantumul total al pensiei medii private a fost infim: 7.005 de lei per individ. Pensia privata obligatorie ar valora 13 euro pe luna timp de zece ani.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Pe parcursul anului 2016 au fost efectuate plati ale activului personal net aferente Pilonului II catre 4.165 de participanti, respectiv: 1.603 participanti ca urmare a deschiderii dreptului la pensie, 2.493 de participanti ca urmare a decesului participantului, 69 de participanti ca urmare a invaliditatii", a comunicat Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) la intrebarile puse de Economica.net.

Platile activului personal net catre participanti au insumat 17,97 milioane lei, din care 11,23 milioane lei ca urmare a deschiderii dreptului la pensie, reprezentand 62,54% din total plati efectuate. Mai exact, cei care au platit noua ani si pensia privata obligatorie au incasat 7.005 lei, intr-o singura transa.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Citeste continuarea pe Economica.net

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI