"In vederea extinderii categoriilor beneficiarilor burselor de merit olimpic international, a fost emis ordinul de ministru nr. 4.507/28.08.2018, prin care au fost aprobate noile norme metodologice de acordare a burselor pentru elevii premiati la olimpiadele scolare internationale. Astfel, cu titlu de noutate, se vor acorda burse de merit olimpic si elevilor care vor obtine mentiuni la competitiile internationale, nu numai celor clasati pe primele trei locuri, ca pana in prezent.

Conform noilor norme metodologice, elevii care vor obtine mentiune la competitiile internationale vor beneficia de o bursa de merit in cuantum de 25% din salariul de baza minim brut pe tara, acordata lunar, pe o perioada de 12 luni", precizeaza MEN.

Valoarea lunara a bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul salariului de baza minim brut pe tara, acordat diferentiat, dupa cum urmeaza: pentru locul I (medalie de aur sau premiul I), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul a 100% din salariul de baza minim brut pe tara; pentru locul al II-Iea (medalie de argint sau premiul al II-lea)- reprezinta echivalentul a 75% din salariul de baza minim brut pe tara; pentru locul al III-lea (medalie de bronz sau premiul al III-lea), cuantumul lunar al bursei de merit olimpic international reprezinta echivalentul a 50% din salariul de baza minim brut pe tara.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Pentru mentiune, cuantumul lunar al bursei reprezinta echivalentul a 25% din salariul de baza minim brut pe tara.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si