Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge: "Săptămâna trecută, noile cazuri de COVID-19 în Europa au crescut cu nouă procente. Acest lucru a adus un sfârșit declinulului promiţător timp de șase săptămâni al cazurilor noi, în mai mult de jumătate din regiune, observând un număr tot mai mare de infecții noi".

Creștere îngrijorătoare în Europa a cazurilor de COVID-19

OMS precizează că se observă o creştere îngrijorătoare în Europa Centrală și de Est. Noi cazuri sunt în creștere și în mai multe țări din Europa de Vest, unde ratele de infecţie

erau deja ridicate.

Citeste si: Germania va aproba vaccinarea cu serul AstraZeneca și persoanelor de peste 65 de ani

"Trebuie să revenim la elementele de bază. Trebuie să extindem portofoliul de vaccinuri", spune OMS, citat de AFP.

Regiunea OMS a Europei cuprinde 53 de națiuni și campaniile de vaccinare au început în 45. Potrivit AFP, 2,6% din populația Uniunii Europene a primit două doze de vaccin Covid-19 și 5,4% a primit prima doză.

Cazurile de COVID-19 au crescut cu 9% în toată Europa

Săptămâna trecută, noile cazuri de COVID-19 în Europa au crescut cu 9%, până la puţin peste un milion, potrivit biroului regional al OMS, citat de Agerpres.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Acest lucru pune capăt unei scăderi promiţătoare observate timp de şase săptămâni a noilor cazuri, mai mult de jumătate din regiunea noastră înregistrând un număr din ce în ce mai mare de noi infectări", a mai spus Hans Kluge.

Citeste si: O altă localitate din România intră în scenariul roșu

Oficialul OMS a estimat că europenii trebuie să "revină la elementele de bază" pentru a lupta împotriva coronavirusului şi a variantelor sale, folosind instrumentele în vigoare şi accelerând vaccinarea.

El a mai insistat pe ideea că trebuie să se extindă portofoliul de vaccinuri.

Astfel, din cele 53 de ţări din regiunea europeană a OMS, 45 şi-au început campania de vaccinare. Conform datelor oficiale compilate de AFP, în Uniunea Europeană, 2,6% din populaţie a primit două doze din unul dintre vaccinurile împotriva COVID-19 şi 5,4% au primit cel puţin o doză.

Bilanț coronavirus în România, 4 martie

Bilanț Coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru joi, 4 martie 2021, că au fost înregistrate 4.271 cazuri noi cu coronavirus în ultimele 24 de ore, din 26.410 teste RT-PCR și 9.539 teste rapide antigenice. Până astăzi, 4 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 816.589 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Totodată, 749.673 de pacienți au fost declarați vindecați.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.271 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Sursa: Digi24


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si