Un proiect de act normativ adoptat in Camera Deputatilor vizeaza cresterea varstei de pensionare pentru medici.

De la 65 de ani, cat este stabilita in prezent, varsta de pensionare pentru medicii barbati si femei a fost propusa din nou sa creasca, in toate cazurile, la 67 de ani, printr-un proiect de act normativ adoptat in Camera Deputatilor. Documentul trece deja a doua oara prin Parlament.

Citeste si: El este duhovnicul la care vin zilnic sute de credinciosi! Oricine este binevenit in casuta de lemn a parintelui Ciprian din curtea Catedralei Neamului! Este un adevarat "doctor de suflete"

Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii trecuse deja anul trecut de Parlament, stabilind ca varsta de pensionare a medicilor, indiferent de sex, sa creasca la 67 de ani, in contextul in care acum este stabilita la 65 de ani. Ajuns la promulgare, proiectul a fost trimis inapoi in Parlament de catre seful statului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Senatorii au votat pentru cresterea varstei de pensionare la 67 de ani doar la cerere, insa deputatii au decis sa se intoarca la formularea initiala, adica: totii medicii, barbati sau femei, se vor pensiona la 67

de ani, obligatoriu.

"Medicii se pensioneaza la varsta de 67 de ani, indiferent de sex", au votat azi deputatii in Plen, proiectul de lege urmand sa ajunga acum iar pe masa sefului statului. Ca sa se aplice in practica, documentul are nevoie de semnatura sefului statului si de publicarea in Monitorul Oficial.

Ca si acum, cu titlu de exceptie, medicii din spitalele publice si medicii de familie vor putea sa-si

desfasoare activitatea la stat, in continuare, daca obtin un aviz anual pentru asta. Numai ca, potrivit proiectului, pentru a obtine derogarea, medicii vor trebui sa vina si cu o asigurare de raspundere civila pentru greseli in activitatea profesionala. Senatorii nu au adus aici nicio modificare propunerii initiale.

Proiectul de lege NU se aplica momentan. Pentru a intra in vigoare, acesta trebuie sa fie promulgat de seful statului si publicat apoi in Monitorul Oficial.

Sursa: avocatnet.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si