In articol:
- Anunțul făcut de ANAD cu privire la Ivermectină
- Nu există studii cu privire la Ivermectină şi COVID-19
De câteva săptămâni, medicii din toată lumea s-au împărțit în două tabere: cei care cred în puterea Ivermectinei pentru tratarea COVID-19, un medicament de uz veterinat folosit de zeci de ani, și cei care cred că ar face mai mult rău decât bine pentru un organism și așa slabit de cea mai nouă boală din lume.
Anunțul făcut de ANAD cu privire la Ivermectină
“Dragi sportivi,
În contextul pandemiei de coronavirus, trebuie să cunoaşteţi faptul că este interzis un eventual tratament cu medicamentul comercializat sub denumirea de Ivermectină FP 20 – comprimate pentru tratamentul endoparazitozelor produse de nematode şi în ectoparazitozele produse de acarieni la câini.
Un comprimat conţine 3 mg de Ivermectină, substanţă care se încadrează în Lista Interzisă 2021 la categoria S0- SUBSTANŢE NEAPROBATE (orice substanţă farmacologică, ce nu este cuprinsă în una dintre următoarele secţiuni ale Listei şi nu este aprobată de nicio autoritate guvernamentală de reglementare în domeniul sănătăţii pentru uzul terapeutic uman – de exemplu, medicamente aflate în curs de dezvoltare preclinică sau clinică sau retrase, medicamente „designer”, substanţe aprobate doar pentru uz veterinar – este interzisă permanent).
Pentru mai multe detalii, specialiştii Agenţiei noastre vă stau la dispoziţie. Nu ezitaţi să cereţi sfaturi, să vă informaţi!”, a precizat ANAD.
Citeste si: Cutremur în această dimineață în România! Ce magnitudine a avut și unde s-a produs- kanald.ro
Citeste si: Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor majora- wowbiz.ro
Citeste si: Alertă în Italia. A apărut primul caz de ”gripă australiană”, care afectează și creierul- antena3.ro
Citeste si: Preşedintele clubului Real Madrid, testat pozitiv cu COVID-19
Nu există studii cu privire la Ivermectină şi COVID-19
Luni, Ministerul Sănătăţii a precizat că în prezent nu există niciun studiu randomizat cu privire la ivermectină şi COVID-19 publicat într-o revistă de specialitate care să fi urmărit ca obiectiv principal un criteriu clinic (simptome, spitalizare, intubare, moarte) şi să fi observat vreun beneficiu în privinţa acestuia.
Studii preclinice (pe animale) şi clinice observaţionale oferă indicii că ivermectina ar putea fi utilă în tratamentul pacienţilor cu COVID-19, însă aceste date trebuie confirmate prin alte studii, a menţionat ministerul, subliniind că administrarea medicamentelor fără o recomandare a unui medic poate fi dăunătoare sănătăţii.
Citeste si: Doliu în sport. Un renumit sportiv a pierdut lupta cu viața
Miercuri, 27 ianuarie, secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andreea Moldovan, a declarat ca Ivermectina nu este in prezent un medicament care sa dovedeasca eficienta in tratamentul infectiei COVID. Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a afirmat ca a cerut o opinie de la Agentia Nationala a Medicamentului in legatura cu folosirea Ivermectinei.
Citeste si: Anunț pentru pensionarele din țară! Când vor fi încărcate cardurile de alimente- kfetele.ro
Citeste si: EXCLUSIV! Ce planuri are Mihai Trăistariu de Sărbători- radioimpuls.ro
Citeste si: Alertă în Italia. A apărut primul caz de ”gripă australiană”, care afectează și creierul- antena3.ro
Medicamentul antiviral Ivermectina, considerat de unele studii ca fiind eficient in tratarea infectiei cu noul coronavirus, a fost adesea invocat in spatiul public ca fiind un medicament minune, inclusiv de catre Gigi Becali, patronul FCSB. Studiile efectuate pana acum nu au, insa, rezultate certe, iar medicamentul nu este inclus in protocoalele de referinta internationale.