"Luna ianuarie 2018 a fost cu peste 2 grade mai calda decat media lunilor ianuarie din intervalul 1981 – 2010 si cu peste 3 grade mai calda decat media lunilor ianuarie din intervalul 1961 – 1980.

Avem o evolutie care inseamna o crestere a temperaturilor si iarna, ne-a determinat sa crestem intervalul de referinta de la cel vechi la cel nou. Exista statistici care arata ca primavara se declanseaza in ultimii ani mai repede, in medie, cu o saptamana la nivelul Europei.

in Marea Britanie, chiar cu doua saptamani mai devreme

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

O declansare mai rapida a primaverii, datorita temperaturilor din ce in ce mai mari, inclusiv iarna, determina o defazare a ciclurilor naturale. Avem in fata o perioada in care nu e de ajuns sa reducem emisiile, desi e absolut necesar, dar nu suficient, Trebuie sa ne si adaptam la schimbarile pe care deja le-am produs.

Deci, pe de-o parte, sa ne cuplam economiile de carbon si de emisii in atmosfera a gazelor cu efect de sera, iar pe de alta parte, sa ne adaptam si sa incercam sa gasim solutii", a precizat pentru Libertatea climatologul Roxana Bojariu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si