Meteorologii ANM au făcut un anunț îngrijorător cu privire la starea vremii. Se pare că codul galben de ploi s-a extins. Ce zone sunt vizate?

Cod galben de ploi, extins. Zonele afectate

Meteorologii ANM au extins codul galben de ploi. O nouă avertizare de ploi torențiale intră în vigoare astăzi, începând cu ora 12:00, și este valabilă până la ora 23:00.

”În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale și pe arii restrânse descărcări electrice, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali, sud-vestul Transilvaniei și local în Banat. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării”, a transmis Administrația Națională de Meteorologie.

Citește și: VIDEO- Apa ne costă cât avansul unei case. Iată care sunt sfaturile specialiștilor, pentru a ști cum să facem economii

ploaie

Codul galben de ploi a fost extis

[Sursa foto: istockphotos]

Furtunile au provocat dezastre peste tot în țară

Vremea din ultimul timp, caracterizată de furtuni puternice și ploi torențiale, a făcut ravagii peste tot în țară. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Între județele Sibiu și Alba, circulația feroviară a fost oprită temporar, după ce debitul râului Târnava Mare a crescut. Din cauza furtunilor, pe șina de cale ferată au fost aduse aluviuni.

În douăzeci de minute, Timișoara aproape s-a scufundat. Pe metru pătrat au căzut aproximativ douăzeci și cinci de litri. În urma inundațiilor, mai multe mașini au rămas blocate în intersecții. 

Inundații puternice au avut loc și pe Valea Prahovei.

La Sinaia, turiștii au rămas șocați de furtunile devastatoare, care au blocat accesul către diferite puncte ale orașului.

În Dolj, a căzut grindină în mari cantități. Pe Transalpina, precipitațiile s-au transformat în lapoviță și ninsoare.

Citește și: Veste importantă pentru angajații! Ministerul Muncii a făcut un anunț important despre noua lege a salarizării

vremea

Anunț îngrijorător din partea meteorologilor ANM

[Sursa foto: istockphotos]

Luna mai este considerată de meteorologi o lună a extremelor. În ciuda furtunilor devastatoare din ultimul timp, sunt așteptate temperaturi de până la 30 de grade Celsius, în această lună.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si