”Un subiect discutat de noi (in sedinta PSD – n.r.) se refera la modul de plata efectiva catre pensionari. Au aparut (probleme cu plata pensiilor- n.r.) in ultima perioada in anumite judete, ceea ce este inadmisibil, in conditiile in care Guvernul a transferat la timp banii catre Posta Romana. Sigur ca doamna prim-ministru a cerut explicatii la ministrul Comunicatiilor si de la conducerea Postei Romane si am aflat astazi cum stau lucrurile.

Doamna premier ne-a informat ca a dispus deja Corpului de control sa faca o verificare atenta si serioasa cu privire la aceasta situatie”, a anuntat Dragnea dupa sedinta BPN al PSD.

Liderul PSD a mentionat ca in 2016 Guvernul de atunci a inceput, dupa aprobarea unui memorandum, un proces de recapitalizare a Postei Romane, iar Fondul Proprietatea, care este actionar cu 20% la Posta Romana, s-a opus si se opune in continuare, punand conditia de a participa la acest proces de majorare a capitalului social, punand conditia privatizarii Postei – decizie cu care nu a fost de acord niciun Guvern de pana acuma si nici actualul Guvern.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro


”S-a spus la un moment dat ca aceasta majorare de capital ar reprezenta un ajutor de stat, Posta Romana a decis sa faca testul investitorului, a angajat o companie foarte serioasa, care a facut aceasta analiza, a prezentat-o Consiliului Concurentei, care a spus ca nu este vorba despre un ajutor de stat, deci tranzactia este in regula.

In aceste conditii, in discutiile pe care le-a avut azi-dimineata doamna prim-ministru cu ministrii de resort si cu conducerea Postei Romane, au stabilit un calendar foarte strict in ceea ce priveste plata pensiilor. Acum plata se face intre 9 si 28 ale lunii, ramanand 30 sau 31 pentru pensionarii care nu au fost gasiti acasa de catre factorii postali si sa mearga la ghiseu sa isi ia banii. S-a decis, ca sa nu mai existe niciun fel de confuzie, ca pensiile sa fie platite pana in data de 15 ale lunii. La 1 ale lunii se vireaza banii catre Posta Romana, dupa care incep aceste proceduri. Calculul este facut ca in noua zile se pot achita toate restantele sociale si pensiile”, a anuntat Liviu Dragnea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si