Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iași a făcut un anunț. Oficialul a declarat, în plin val patru, că pandemia cu temutul virus a fost pierdută în multe unități medicale. Anunțul specialistului vine după ce Secția ATI a rămas fără locuri, pacienții sunt îngrijiți acum pe holurile spitalului.

Citeste si: Rata de infectare a atins un nou record în Capitală: Aproape 9 la mie

Campania de vaccinare continuă în țară, însă lucrurile nu sunt așa roz. Încă nu s-a atins pragul dorit de vaccinare. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, pune situația dramatică din spitale pe seama dezinformării populaţiei și a ratei mici de imunizare.

„Lupta împotriva COVID-19 a fost pierdută!”

În județul Iași, ca și în Capitală în multe spitale, pe secția de Terapie Intensivă nu mai sunt locuri. Specialistul de la Iași a făcut o declarație neașteptată.

Citeste si: VIDEO| Bilanț coronavirus, 2 octombrie 2021. Nou record de infectări în valul 4, număr uriaș de decese

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

anunț Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași

Test de depistare a virusului Sars-Cov-2.

[Sursa foto: PixaBay]

Managerul spitalului afirmă că la acest moment lupta pe care România o duce cu virusul chinez de aproape doi ani este pierdută. El a anunțat că finalul este același, indiferent de câți medici se implică în salvarea pacienților infectați cu noul coronavirus și indiferent câte spații medicale se vor aloca tratării acestora.

Citeste si: Medicul Virgil Musta: „Recomandarea mea este să folosiţi măcar acum vaccinul pentru a vă proteja”

„Lupta cu virusul SARS-CoV-2 a fost pierdută! Toate unităţile sanitare împreună cu Unităţile şi Compartimentele Primiri Urgenţe au pus la dispoziţie maximum resurselor umane, financiare (mai puţin Spitalul Militar, care, în niciunul dintre valurile pandemice nu şi-a făcut «simţită prezenţa»). Putem să operaţionalizăm cât de multe paturi ATI, putem deschide noi spitale sau converti cât de multe secţii non-covid în secţii COVID, rata scăzută a vaccinării împreună cu dezinformarea populaţiei a fost factorul determinant care ne-a adus în acest scenariu”, a declarat medicul Florin Roşu​, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi, citat de Agerpres.

Citeste si: De ce refuză românii să se vaccineze împotriva Covid-19

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Aceeași părere o are și Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi. Cimpoeșu a declarat că s-a ajuns, din nou, în situația în care pacienții aflați în stare gravă din cauza infecției cu virusul care a izbucnit în Wuhan să fie ținuți și oxigenați pe holurile spitalului, pe scaune.

Medicul spune că cei aflați acum în stare critică, care au umplut secțiile de Terapie Intensivă, ar fi avut șansă să nu treacă prin această luptă de supraviețuire dacă s-ar fi vaccinat până la acest moment.

„Familiile sunt nemulţumite că nu mai sunt paturi. Ţinem o parte din pacienţi pe scaun cu oxigen. Am primit două locuri la ATI de la Spitalul Buhuşi, dar toţi refuză să meargă. Cei care vor mai veni la spital nu vor mai avea locuri sau ventilatoare. Toţi cei care se află pe ventilator sau au nevoie de oxigen cu flux mare aveau prilejul să se vaccineze, dar nu au făcut-o. Nu ar fi ajuns în stare atât de gravă dacă erau vaccinaţi”, a spus coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, doctorul Diana Cimpoeşu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si