Pensionarii au parte de o mică bucurie în plină pandemie de covid-19. Poșta Română a făcut anunțul oficial. Oamenii vor primi pensiile mult mai devreme, mai exact la 1 aprilie. Totuși, reprezentanții Poștei Române cer pensionarilor să respecte anumite condiții la primirea banilor.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: 10-20% dintre românii care au venit în ţară ar fi putut fi infectaţi fără a prezenta simptome şi ar fi putut transmite boala

Potrivit calendarului obișnuit de livrare a pensiilor, poștașii ajung la ușile românilor între 1 și 15 ale lunii. În luna aprilie, lucrurile stau altfel, oficialii au menționat că depun eforturi ca banii să ajungă mai devreme.

Citeste si: Patriarhul Daniel trimite cărți de rugăciuni gratis spitalelor în care se tratează COVID-19

Vârstnicii au primit un anunț neașteptat în plină pandemie. Ce se va întâmpla cu pensiile lor

Pentru ca livrarea pensiilor să decurgă în condiții de siguranță, se cere respectarea unor măsuri obligatori, aferente perioadei dificile prin care trece România, respectiv criza mondială de coronavirus.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Citeste si: Prințesa Maria Teresa a Spaniei a murit de coronavirus

Pensionarii au de păstrat o distanță de cel puțin 1,5 metri între ei și poștaș, dar și deținerea unui pix propriu pentru a semna talonul de pensie. Aceste cerințe au fost făcute chiar de Directorul Poștei Române, Horia Grigorescu.

Vârstnicii au primit un anunț neașteptat în plină pandemie. Ce se va întâmpla cu pensiile lor

"Avem rugămintea faţă de absolut toţi pensionarii, în măsura în care este posibil, să folosească pixuri proprii în momentul în care semnează taloanele.

(...) Distanţa este cea pe care am recomandat-o evident tuturor colegilor mei să o păstreze- de 1,5/2 metri- şi din nou fac apel pe această cale la toţi pensionarii să păstreze această distanţă la rândul lor", spune directorul companiei, Horia Grigorescu, pentru RTV.

Citeste si: Coronavirus Romania- Inca 200.000 de romani se pregatesc sa vina acasa. Intram in scenariul 4

"Ca măsuri particulare, în acest moment, avem toţi factorii poştali care vor fi pe teren în această perioadă dotaţi cu măşti şi mănuşi. Totodată, încercăm să găsim o variantă cât mai eficientă să punem banii în plic pentru a limita interacţiunea dintre pensionari şi factorii poştali, astfel încât momentul în care se aduc efectiv banii în casa omului să dureze cât mai puţin, să fie banii pre-număraţi, să putem să transmitem direct plicul respectiv." , a mai declarat Horia Grigorescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si