Secretarul general al Guvernului a scris un mesaj pe Facebook prin care anunță că slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Condiția este ca autoritățile și reprezentanții Bisericii să găsească soluții pentru respectarea regulilor impuse de epidemie.

Citeste si: Vremea în România. Prognoza meteo pentru Crăciun

Anunțul despre slujbele de Crăciun

„Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte și cu cei ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Identificăm împreună soluții prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creștinește la biserică. Reprezentanții cultelor religioase susțin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toții conștienți de nevoia de a proteja sănătatea românilor. Astfel, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor. Doamne ajută”, este mesajul postat pe Facebook de secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Sărbători în pandemie. Recomandările OMS pentru Crăciun și Revelion

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă să evităm petrecerile mari în familie de Sărbători. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”, a subliniat Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS.


„Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (pandemia) se va sfârşi”, a recomandat ea.

„Așa facem în familia mea şi vom sărbători pe cinste atunci când (pandemia) se va sfârşi”, a mărturisit Maria Van Kerkhove.

Potrivit lui Michael Ryan, ţine de autorităţi să găsească echilibrul potrivit între  „riscurile pentru sănătate  şi riscurile sociale şi economice” legate de  restricţii în plină perioadă a sărbătorilor, care pot genera „multe frustrări şi multe critici”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si