Close sidebar
Close sidebar

Specialiștii OMS au anunțat că pandemia generată de COVID-19 va mai dura cel puțin un an

Experții în sănătate au declarat că pandemia Sars-COV-2 va mai ține cel puțin un an. Anunțul a venit chiar din partea Organizației Mondiale a Sănătății.

Georgiana Balaban,

Pandemia a pus stăpânire pe Terra. [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Organizația Mondială a Sănătății  a atenționat că pandemia COVID va mai ține încă un an, cel puțin, în condițiile actuale. Reprezentanții OMS susțin că acest termen există pentru că țările sărace care nu primesc vaccinurile de care au nevoie.

Citeste si: Vaccinarea din România, în vizorul OMS

Bruce Aylward, reprezentant de vârf al OMS, a declarat că oamenii nu vor scăpa de virus prea curând. Specialiștii afirmă că cel puțin un an va mai fi pandemie. În timpul anului 2022 se va înregistra un avans lent și obositor.

Când scăpăm de virusul COVID-19

Situația va sta diferit în țările mai dezvoltate. Marea Britanie, și alte țări, au promis să aloce sute de milioane de doze pentru statele care nu-și permit să le achiziționeze.

Londra a promis 100 de milioane de doze, dar a livrat doar 10 milioane până acum, informează BBC.

Citeste si: O delegație OMS vine în România. "Am ajuns un exemplu negativ la nivel internațional"

Doctorul Alyward roagă țările bogate să-și cedeze locul la aprovizionarea cu serurile anti-COVID-19. Astfel să permită companiilor farmaceutice să „ridice” statele sărace în lista de priorități. „Vă spun că nu suntem în grafic.

Trebuie să accelerăm (procesul) sau pandemia va dura cu un an în plus față de cât ar fi fost cazul", a spus dr. Bruce Aylward.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Pandemia COVID-19, în lume. [Sursa foto: PixaBay]

Datele publicate de alianța de organizații caritabile People's Vaccine arată că doar una din șapte doze promise de companiile farmaceutice și de statele bogate ajung la destinație în țările sărace. Majoritatea dozelor de vaccin au fost administrate în statele cu un venit ridicat sau aflate în partea superioară a grupei cu venituri medii.

Drept urmare, în Africa au fost injectate doar 2,6% din dozele administrate la nivel global.

Citeste si: OMS: Dacă se menține ritmul actual, României i-ar trebui doi ani și jumătate pentru a ajunge la o acoperire vaccinală de 70%

Canada și Marea Britanie sunt criticate de alianță pentru faptul că și-au procurat vaccinuri pentru nevoile interne prin intermediul Covax, programul susținut de Organizația Națiunilor Unite pentru distribuirea echitabilă a vaccinurilor anti-COVID.

Regatul Unit și-a procurat prin Covax peste jumătate de milion de doze de Pfizer, iar Canada a primit, prin același mecanism, aproape un milion de doze de AstraZeneca.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Covax a vrut ca toate statele să poată procura vaccinuri prin acest mecanism, inclusiv cele bogate. Totuși, cele mai multe dintre statele G7, grupul celor mai dezvoltate țări, au decis să se abțină, odată ce au încheiat acorduri individuale cu companiile farmaceutice.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre cum se va implica OMS în campania de vaccinare anti-COVID din România

După valul de critici, Londra a amintit că a contribuit la lansarea Covax, cu o donație de peste jumătate de miliard de lire sterline. De asemenea, Canada susține că a renunțat să mai procure vaccinuri prin Covax.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI