Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) îşi exprimă marţi îngrijorarea faţă de „acapararea” Europei de către pandemia covid-19. Specialiștii susțin că virusul ar putea conduce la 700.000 de morţi suplimentare pe acest continent, al cărui blanţ al morţilor ar urma astfel să crească la 2,2 milioane până în primăvară, relatează AFP.

Citeste si: OMS: „ Varianta Delta reprezintă 99% din cazurile de Covid-19 idendificate la nivel global”

„Ne putem aştepta ca paturile de spital să fie supuse unei presiuni crescute sau extreme în 25 de ţări şi unei presiuni ridicate sau extreme în secţiile de terapie intensivă în 49 dintre cele 53 de ţări (din regiunea OMS) până la 1 martie 2022. Decesele cumulate semnalate ar urma să atingă peste 2,2 milioane până în primăvara viitoare, pe baza tendinţelor actuale”, avertizează într-un comunicat OMS.

Virusul Sars-Cov-2 continuă să facă ravagii

În acest moment, peste 1,5 milioane de oameni au murit din cauza temutului virus, în regiunea OMS Europa. OMS consideră că o creştere a morţilor din cauza covid-19 se explică printr-o combinaţie între prevalenţa variante indiene (delta) a SARS-CoV-2, extrem de contagioasă, o vaccinare insuficientă şi o relaxare a măsurilor anticovid.

Citeste si: Rata de infectare în Bucureşti a ajuns la valoarea de 6.26 cazuri la mia de locuitori

Conform unor date OMS, morţile din cauza covid-19 s-au dublat de la sfârşitul lui septembrie, de la 2.100 pe zi la aproape 4.200 pe zi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Situaţia covid-19 în Europa şi Asia Centrală este foarte gravă. Ne confruntăm cu o iarnă plină de provocări”, avertizează directorul regional al OMS Europa Hans Kluge, care îndeamnă la adoptarea unei abordări ”vaccin plus”, care asociază vaccinarea anticovid, purtarea măştii de protecţie,măsuri de igienă şi distanţare socială.

Citeste si: OMS avertizează țările cu număr ridicat de cazuri Covid să nu amâne introducerea restricțiilor

Potrivit OMS, purtarea măştii reduce cu 53% incidenţa covid-19.

anunț oms morți covid19 în primăvară

Anunț OMS privind pandemia generată de Sars-Cov-2.

[Sursa foto: PixaBay]

O generalizare a purtării măştii de până la 95% ar putea permite evitarea a peste 150.000 de morţi din cauza covid-19 până la 1 martie.

De asemenea, „pare tot mai evident că protecţia indusă prin vaccinare împotriva infecţiilor şi formelor benigne scade”, subliniază OMS.

Citeste si: Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu seruri neaprobate de UE. Răspunsul lui Valeriu Gheorghiță

OMS recomandă, astfel, vaccinarea cu un ”booster” a persoanelor celor mai vulnerabile, inclusiv a persoanelor imunodeprimate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si