Potrivit avocatnet.ro, legea care a intrat in vigoare la inceputul acestui an prevede ca pentru functionarea in siguranta, volumul interior minim al incaperilor trebuie sa fie de 18 mc pentru orice tip de incapere (mai putin bucatariile si baile) si de 7,5 mc pentru bai si bucatarii. Totodata, trebuie sa se asigure aerul necesar arderii, ventilarea naturala/mecanica si evacuarea gazelor de ardere in exterior.

Citeste si: Criminalul care a evadat dintr-un ospiciu a dezvaluit de ce a facut asta: "Imi era dor de tata"

In ceea ce priveste ferestrele, acestea sunt obligatorii pentru toate incaperile in care sunt montate aparate consumatoare de gaz. In situatia in care geamurile ferestrelor au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de constructie speciala (cum sunt cele termopane sau cele securizate, de exemplu), ordinul ANRE dispune ca este obligatorie montarea detectoarelor de gaze care inchid automat conducta de alimentare a aparatelor, arata aceeasi sursa.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Regulile referitoare la folosirea instalatiilor care asigura alimentarea cu gaze naturale a cetatenilor sunt incluse in Ordinul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) nr. 5/2009 privind aprobarea Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si