Close sidebar
Close sidebar

Anunt pentru romanii care au geamuri termopane la bucatarie! Riscati amenzi uriase daca nu faceti asta

Romanii care au termopane in bucatarie sau in camerele in care folosesc gaze, precum aragazul sau centrala termica, trebuie sa isi monteze detectoare de gaz, altfel risca amenzi uriase.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit avocatnet.ro, legea care a intrat in vigoare la inceputul acestui an prevede ca pentru functionarea in siguranta, volumul interior minim al incaperilor trebuie sa fie de 18 mc pentru orice tip de incapere (mai putin bucatariile si baile) si de 7,5 mc pentru bai si bucatarii. Totodata, trebuie sa se asigure aerul necesar arderii, ventilarea naturala/mecanica si evacuarea gazelor de ardere in exterior.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

In ceea ce priveste ferestrele, acestea sunt obligatorii pentru toate incaperile in care sunt montate aparate consumatoare de gaz. In situatia in care geamurile ferestrelor au o grosime mai mare de 4 mm sau sunt de constructie speciala (cum sunt cele termopane sau cele securizate, de exemplu), ordinul ANRE dispune ca este obligatorie montarea detectoarelor de gaze care inchid automat conducta de alimentare a aparatelor, arata aceeasi sursa.

Regulile referitoare la folosirea instalatiilor care asigura alimentarea cu gaze naturale a cetatenilor sunt incluse in Ordinul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) nr. 5/2009 privind aprobarea Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea si exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI