Varianta ''îngrijorătoare'' Delta, prezentă în 185 de ţări, a înlocuit în mare măsură celelalte trei variante ''îngrijorătoare'', Alpha, Beta şi Gamma, care reprezintă de acum mai puţin de 1% din cazurile secvenţiate, au declarat oficialii OMS.

Citeste si: Când se va termina pandemia generată de virusul Sars-Cov-2?! Un celebru medic rupe tăcerea: „Sezonul rece e ultima strigare, dispare cu totul”

Ce s-a întâmplat cu "variantele îngrijorătoare" de coronavirus

Apariţia, la sfârşitul anului 2020, a unor variante care prezentau un risc crescut pentru sănătatea publică globală a determinat OMS să caracterizeze variantele ''de urmărit'' şi altele ca fiind ''îngrijorătoare'' pentru a prioritiza activităţile de supraveghere şi cercetare la nivel mondial, informează Agerpres.

''Virusul predominant care circulă în prezent este varianta Delta. Şi, de fapt, mai puţin de 1% din secvenţele disponibile în prezent sunt (variantele îngrijorătoare) Alpha, Beta şi Gamma'', a declarat marți Maria Van Kerkhove, directoarea echipei tehnice pentru COVID-19 din cadrul OMS.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Citeste si: Raed Arafat: „Situaţia este una îngrijorătoare. Impactul nu este ce s-a bănuit să fie asupra copiilor...”

Virusul cel mai puternic înlocuiește toate celelalte mutații

''Acest virus a devenit mai puternic, este mai transmisibil şi este pe cale să-i concureze, să-i înlocuiască pe ceilalţi viruşi care circulă'', a adăugat ea, precizând că virusul a fost semnalat în 185 de ţări.

Toţi viruşii, inclusiv SARS-CoV-2 responsabil pentru COVID-19, suportă mutaţii în timp. OMS a decis să numească variantele ''de urmărit'' sau ''îngrijorătoare'' folosind litere ale alfabetului grecesc pentru a evita orice stigmatizare a unei anumite ţări şi pentru a permite publicului larg să le pronunţe numele mai uşor.

Citeste si: "Următorul val va fi mai ucigător". Experții epidemiologi, speriați de ce urmează la doi pași de România

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si