Close sidebar
Close sidebar

Anunt urias facut de ministrul Muncii! Creste salariul minim brut incepand cu 1 ianuarie 2019

Lia Olguta Vasilescu a facut un anunt important! Ministrul Muncii a anuntat ca de la 1 ianuarie 2019 va creste salariul minim brut.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Salariul minim brut va creste la 2.050 de lei incepand de la 1 ianuarie 2019, Guvernul lucrand in prezent la o Hotarare in acest sens, este anuntul facut de ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu.

“In prezent, lucram la o Hotarare de Guvern penru majorarea salariului minim incepand de la data de 1 ianuarie si va fi 2.050 de lei. Deja am discutat despre acest lucru saptamana trecuta, cand ne-a intalnit cu patronatele si sindicatele”, a anuntat, in direct la Antena3, Lia Olguta Vasilescu.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

De asemenea, ministrul Muncii a sustinut ca deficitul la bugetul de pensii a scazut cu mai multe miliarde de lei dupa transferul contributiilor sociale din sarcina angajatorului in cea a angajatului.

“La nivelul primului semestru am avut incasari cu 56 la suta mai mult, ca sa ne dam seama ce a insemnat transferul contributiilor. De exemplu, anul trecut am avut un deficit la fondul de pensii de 13 miliarde de lei pe care-i punea statul, in 2016 am avut 15 miliarde, deci suma cu care statul completa bugetul asigurarilor.

Anul acesta avem 4 miliarde pe care trebuie sa-i mai puna statul. Va dati seama cat am recuperat doar din acest transfer al contributiilor”, a afirmat Vasilescu. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI