Cu siguranţă, măsurile de relaxare îşi spun cuvântul, asta e clar. Ca principiu, pentru a spune că vorbim de al doilea val, lucrurile astea trebuie să se întâmple pe o perioadă mai lungă, să fie o creştere mai mare şi continuă. Eu cred însă că măsurile de relaxare din aceste etape au dus practic la ruperea echilibrului. Nouă asta ne lipseşte acum, acel echilibru între măsurile de relaxare şi măsurile de prevenţie care, din păcate, nu se mai respectă ca înainte.

Eu cred că lucrurile astea se pot rezolva relativ uşor, adică acest echilibru ar trebui să îl putem recăpăta în următoarele săptămâni, astfel încât să revenim la scenariul iniţial.

Citeste si: Bilanț îngrijorător. Cea mai mare creștere a numărului de infecții la nivel mondial

Înainte de 15 mai ne gândeam la o variantă gen Grecia sau Spania, unde acum lucrurile stau bine, chiar foarte bine. În plan concret, Grecia a avut zile cu zero cazuri. În Spania sunt 100 de cazuri noi la o populaţie de trei ori mai mare decât a României, în fiecare zi. Cred că acel echilibru nu a fost încă găsit, dar îl putem recăpăta. Depinde, însă, de rutina măsurilor de prevenţie, iar asta nu e doar o vorbă. Mergem în concedii, dar trebuie să fim atenţi la distanţare, purtarea măştii, igienă.

Trebuie să facem asta toţi, pentru că în momentul de faţă suntem tot fără un vaccin, tot fără un tratament eficient. Chiar e păcat să nu meargă mai bine!", a declarat dr. Adrian Marinescu pentru dcnews.ro.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Medicul a vorbit și despre creșterea numărului de internări, pe fondul măsurilor de relaxare.

Citeste si: Cât va mai dura starea de alertă? Răspunsul lui Ludovic Orban

„Zilele astea se vede şi în rândul spitalelor o creştere de internări, fără să fie o presiune care să împiedice spitalele să funcţioneze. E o creştere a numărului de internări la Boli Infecţioase, în spitalele de primă linie, care se rezolvă prin transferarea pacienţilor spre spitalele suport. Este, totuşi, o situaţie care trebuie remediată.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Toţi am văzut imagini cu oameni laolaltă, nu doar la mare. E clar că cifrele de acum arată mai prost decât ar trebui, tocmai pentru că nu am găsit acel echilibru de care spuneam. În momentul ăsta, nu avem practic o corelare a măsurilor de relaxare la măsurile de prevenţie sau invers. Noi am considerat că măsurile de relaxare vin cu reducerea măsurilor de prevenţie, lucru care este greşit.

Dar cred că trebuie să privim calea de mijloc. Nu cred că trebuie să ne gândim la restricţii, dar putem să rezolvăm ce avem acum dacă suntem mai atenţi”, a mai declarat Adrian Marinescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si