Cercetătorul Octavian Jurma, susține că 99% din tulpinile secvențiale săptămâna trecută au fost varianta Delta și de asemenea a precizat că această tulpină este singura care ucide și vaccinații.

Octavian Jurma, trage un semnal de alarmă cu privire la tulpina Delta

Acesta a precizat că 99% din tulpinile secvențiate săptămâna trecută au fost varianta Delta. Acesta a dezvăluit totul printr-o porstare pe rețelele de socializare.

„99% din tulpinile secvenţiate săptămâna trecută au fost varianta Delta. Tot varianta Delta este singura prezentă în cele 9 decese noi secvenţiate. De asemenea, Delta e singura tulpină care a produs până acum în România decese între cei complet vaccinaţi. Până acum, avem 5 decese produse de Delta în rândul celor vaccinaţi şi secvenţiaţi, adică 15% din decese. 85% din decesele secvenţiate se află în continuare în rândul celor nevaccinaţi”, a scris el.

Citeste si: Bilanț coronavirus, luni, 6 septembrie 2021. Peste 1.000 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

Tot el susține că autoritățile sanitare sunt depășite de situație

,,Începe să nu mai fie amuzant faptul că CNSCBT (Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile), o instituţie publică în subordinea Ministerului Sănătăţii, insistă că: În acest moment nu există evidenţe de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta”, a declarat cercetătorul.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Toate județele din țară se află într-o continuă creștere a infectării cu varianta Delta.

”Fie CNSCBT este incompetent, fie e obedient politic şi nu cred că specialiştii de la CNSCBT sunt atât de incompetenţi încât să creadă că Delta nu este în răspândire comunitară în întreaga ţară. Cred însă că şefii lor sunt capabili să declare că pandemia va ajunge la un maxim de 1.500 de cazuri pe zi dacă li se ordonă de la partidul care i-a numit în funcţie”, a subliniat cercetătorul.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, a ajuns la concluzia că tulpina Delta se poate răspândi mai repede în școli. Conform cazului, în câteva zile au apărut 26 de cazuri noi de COVID-19 confirmate în rândul elevilor după ce aceștia au luat contact cu un profesor nevaccinat și infectat care nu purta mască de protecție. 

Citeste si: Cifre înspăimântătoare: Numărul cazurilor de COVID-19 din Rusia a depășit 7 milioane


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si