Miercuri seara, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a venit cu precizări foarte importante referitoare la concediile care sunt considerate vechime în muncă.

Avantaje pentru femei, în noua Lege a pensiilor

Aceasta a precizat faptul că, în noua Lege a pensiilor, există avantaje pentru femei, potrivit Realitatea.net.  

Citește și: Anunțul momentului despre pensii: ”Vor aduce punctaj suplimentar şi este important ca tinerii să cunoască”

Ministrul Muncii, despre concediile care sunt considerate vechime în muncă. 

Ministrul Muncii, despre concediile care sunt considerate vechime în muncă. 

[Sursa foto: Facebook-Simona Bucura Oprescu]

"Este considerată perioadă contributivă și concediul de creștere copil, fie că este concediu maternal, fie că este concediu paternal", a arătat Bucura Oprescu.

De asemenea, potrivit acesteia, până în 2035, vârsta de pensionare se va egaliza, dar pentru fiecare copil, vârsta de pensionare se reduce cu șase luni.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Totodată, ministrul Muncii a mai spus faptul că se consideră perioadă contributivă concediul pentru creșterea copilului.

”Subliniez o noutate a noii legi. Este considerată perioadă contributivă și concediul de creștere copil, fie că este concediu maternal, fie că este concediu paternal. Adică, o mamă care a stat în concediu de creștere copil pentru doi copii, 4 ani, va avea o creștere a stagiului de cotizare cu patru ani”, a

explicat ministrul la un post TV.

În acest moment, vârsta de pensionare pentru femei este de 62 de ani și două luni. Din luna iulie va fi de 62 de ani și trei luni.

De asemenea, până în anul 2030, vârsta de pensionare pentru femei trebuie să crească la 63 de ani, iar până în 2035, eșalonat, la 65 de ani.

Anunțul momentului despre pensii: ,,Vor aduce punctaj suplimentar''

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a venit cu noi precizări în privința reformei pensiilor! În acest caz, a mărturisit ce le aduce românilor bani mai mulţi şi respect pentru munca prestată, pentru Antena 3 CNN.

Citește și: Anunțul momentului despre pensii: ”Vor aduce punctaj suplimentar şi este important ca tinerii să cunoască”

Anunțul momentului despre pensii

Anunțul momentului despre pensii

[Sursa foto: PixaBay]

Aceasta a dorit să clarifice dacă studiile universitare, stagiul militar, concediul medical, șomajul şi deportarea, prizonieratul sau detenția politică, vor aduce modificări la pensie.

"Vor aduce punctaj suplimentar şi este important ca tinerii în special să cunoască acest lucru. Ai o educație bune, ai studii universitare la zi, masterat, vei primi un punctaj suplimentar de 0,25 puncte de pensie pe an. De asemenea pentru șomajul şi deportarea, prizonieratul sau detenția politică, este foarte important să se ştie acest lucru.

Noua formulă de calcul al pensiilor este reprezentată de totalul punctelor acumulate înmulțite cu valoarea punctului de referință.   Totalul punctelor acumulate este format din punctele contributive, punctele necontributive şi punctele de stabilitate", a spus aceasta pentru sursa menționată mai sus.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si