Close sidebar
Close sidebar

Ce tipuri de concedii se vor considera perioadă contributivă la pensie? Anunțul făcut acum de ministrul Muncii: ,,Subliniez o noutate a noii legi''

Simona Bucura Oprescu a adus precizări importante cu privire la concediile care sunt considerate vechime în muncă.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Miercuri seara, ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a venit cu precizări foarte importante referitoare la concediile care sunt considerate vechime în muncă.

Avantaje pentru femei, în noua Lege a pensiilor

Aceasta a precizat faptul că, în noua Lege a pensiilor, există avantaje pentru femei, potrivit Realitatea.net.  

Citește și: Anunțul momentului despre pensii: ”Vor aduce punctaj suplimentar şi este important ca tinerii să cunoască”

Ministrul Muncii, despre concediile care sunt considerate vechime în muncă. 

[Sursa foto: Facebook-Simona Bucura Oprescu]

"Este considerată perioadă contributivă și concediul de creștere copil, fie că este concediu maternal, fie că este concediu paternal", a arătat Bucura Oprescu.

De asemenea, potrivit acesteia, până în 2035, vârsta de pensionare se va egaliza, dar pentru fiecare copil, vârsta de pensionare se reduce cu șase luni.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Totodată, ministrul Muncii a mai spus faptul că se consideră perioadă contributivă concediul pentru creșterea copilului.

”Subliniez o noutate a noii legi. Este considerată perioadă contributivă și concediul de creștere copil, fie că este concediu maternal, fie că este concediu paternal.

Adică, o mamă care a stat în concediu de creștere copil pentru doi copii, 4 ani, va avea o creștere a stagiului de cotizare cu patru ani”, a explicat ministrul la un post TV.

În acest moment, vârsta de pensionare pentru femei este de 62 de ani și două luni. Din luna iulie va fi de 62 de ani și trei luni.

De asemenea, până în anul 2030, vârsta de pensionare pentru femei trebuie să crească la 63 de ani, iar până în 2035, eșalonat, la 65 de ani.

Anunțul momentului despre pensii: ,,Vor aduce punctaj suplimentar''

Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, a venit cu noi precizări în privința reformei pensiilor! În acest caz, a mărturisit ce le aduce românilor bani mai mulţi şi respect pentru munca prestată, pentru Antena 3 CNN.

Citește și: Anunțul momentului despre pensii: ”Vor aduce punctaj suplimentar şi este important ca tinerii să cunoască”

Anunțul momentului despre pensii

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Aceasta a dorit să clarifice dacă studiile universitare, stagiul militar, concediul medical, șomajul şi deportarea, prizonieratul sau detenția politică, vor aduce modificări la pensie.

"Vor aduce punctaj suplimentar şi este important ca tinerii în special să cunoască acest lucru. Ai o educație bune, ai studii universitare la zi, masterat, vei primi un punctaj suplimentar de 0,25 puncte de pensie pe an. De asemenea pentru șomajul şi deportarea, prizonieratul sau detenția politică, este foarte important să se ştie acest lucru.

Noua formulă de calcul al pensiilor este reprezentată de totalul punctelor acumulate înmulțite cu valoarea punctului de referință.   Totalul punctelor acumulate este format din punctele contributive, punctele necontributive şi punctele de stabilitate", a spus aceasta pentru sursa menționată mai sus.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI