Creşterea productivităţii în sectorul agricol şi extinderea suprafeţelor cultivate cu produse agricole în următorul deceniu vor face faţă majorării cererii pentru alimente, ceea ce va duce la stabilizarea preţurilor şi la o perioadă mai calmă pe pieţele agricole, au apreciat, luni, FAO si OECD, informează Reuters, citat de Agerpres.

"În condiţiile în care ritmurile de creştere a ofertei şi cererii sunt relativ egale, preţurile reale la produse agricole sunt preconizate să rămână relativ stabile.

Creşterea cererii de alimente este preconizată să fie acoperită prin câştiguri de productivitate, cu modificări modeste ale suprafeţelor cultivabile şi şeptelurilor", susţin FAO şi OECD.


Ca urmare a acestui fapt, numarul persoanelor subnutrite din intreaga lume va scadea de la 800 de milioane la 650 de milioane, adica de la 11% din populatia mondiala la 8%.

Potrivit FAO şi OECD, ţările în curs de dezvoltare, la fel ca şi statele dezvoltate, vor înregistra o creştere mai mare a consumului de zahăr, uleiuri şi grăsimi decât cea consemnată de cereale şi proteine, pe măsură ce oamenii vor consuma mai multe alimente procesate. De asemenea, în economiile în curs de dezvoltare va continua tranziţia cererii spre proteine animale, de genul carne, peşte şi produse lactate, ceea ce va duce la creşterea preţurilor pentru nutreţuri comparativ cu grâu şi orez.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si