UPDATE :”Din momentul producerii cutremurului cu magnitudine de 5,7 pe scara Richter (ML), din data de 14 februarie 2023, până la data comunicatului, au avut loc 3 replici semnificative cu magnitudine mai mare de 4 ML(...) În continuare se înregistrează activitate seismică asociată celor două cutremure majore din zilele de 13 şi 14 februarie, localizându-se, până în prezent, aproximativ 540 de replici”, au transmis specialiştii INFP. 

Patru cutremure s-au produs doar în noaptea de vineri spre sâmbătă, dar nu au fost de intensitate mare.

Cutremur în România, vineri

România s-a cutremurat din nou, vineri. Un cutremur a avut loc la 11.11.41, în Oltenia, iar magnitudinea acestuia a fost de 4,3 grade, produs la 8 km adâncime.

Citește și: Locuitorii unei localități din Gorj trăiesc în teroare. Oamenii dorm în jurul focului de frica unui nou cutremur

”În ziua de 17.02.2023, 11:11:41 (ora României), s-a produs în Oltenia, județul Gorj, un cutremur mediu cu magnitudinea ML 4.3, la adâncimea de 8 km. Cutremurul s-a produs la 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 224km NE de Nis”, se

arată într-o informare a INFP.
483 de replici au fost înregistrate de la începutul săptămânii.

Mesajul transmis după întrebările frecvente pe RO-ALERT

"Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență).

https://ro-alert.ro/intrebari-frecvente/
Păstrează-ți calmul, informează-te din surse sigure și urmărește informațiile transmise de autorități! Pentru reguli de comportare în caz de cutremul accesează cu încredere https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/."

Citește și: VIDEO- Cutremurul produs marți în Gorj a avut peste 300 de replici. Ce au transmis reprezentanții INFP

Locuitorii unei localități din Gorj trăiesc în teroare. Oamenii dorm în jurul focului de frica unui nou cutremur

Teama unui nou cutremur a pus stăpânire pe locuitorii din Arcani, județul Gorj. Oamenilor le este frică să mai intre în casă, așa că dorm în jurul focului, afară.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Zona se află printre localitățile cele mai afectate de  cutremurul din Gorj, locuințele oamenilor fiind grav afectate. Astfel oamenii stau cu bagajele făcute și dorm, afară, în jurul focului.

Citește și:  Ce înseamnă HAARP și care este legătura dintre acest program și Noua Ordine Mondială

Aristică Daniel Coiculescu, primarul din Arcani, susține că fiecare casă este monitorizată, iar aproximativ 250 dintre ele au fost afectate de cutremur, potrivit  Antena 3 CNN.

Citește și:  Cutremur în Croația! Seismul a avut magnitudinea de 5,5

Cutremurul s-a produs la 104km NV de Craiova, 107km SV de Sibiu, 139km V de Pitesti, 165km SE de Timisoara, 184km SE de Arad, 184km S de Cluj-Napoca, 201km V de Brasov, 214km E de Belgrade, 218km E de Zemun, 224km NE de Nis. La scurt timp acesta a fost urmat de o altă replică, de 3,4 grade pe scara Richter.

Oamenii de știință au transmis că în interiorul Pământului se află o structură ascunsă. Nucleul scoarței terestre ar fi format din două straturi distincte

Cercetătorii iau în calcul varianta că Pământul ar avea o structură ascunsă. Specialiștii declară că este posibil ca toate informațiile care se știu până în prezent despre structura Pământului ar putea fi contrazise de noile descoperiri.

Citește și: EXCLUSIV: Planul de familie și păstrarea calmului, esențiale în caz de cutremur/ IGSU: ”Este important să avem și un kit pentru situații de urgență!”

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Cu doi ani în urmă, geofizicianul Joanne Stephenson de la Universitatea Națională Australiană făcea o serie de precizări, care, la acel moment, au stârnit controverse cu privire la structura Pământului.

Joanne Stephenson a explicat că ar fi posibil ca în interiorul scoarței terestre să existe un alt strat, despre care nu se știu prea multe detalii.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si