"Este o ancheta care se desfasoara intr-o maniera anevoiasa. Raman valabile numerele de telefon la care rudele romanilor din zona Manchester pot suna. Pe masura ce vor aparea noi concluzii vi le vom comunica'', a declarat, la Antena 3, purtatorul de cuvant al MAE Paul Ciocoiu.

Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord are in atentie explozia produsa luni seara, la un concert in Manchester soldat cu aproximativ 20 de morti, iar Ministerul Afacerilor Externe (MAE) isi exprima solidaritatea cu poporul britanic, informeaza un comunicat al MAE transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, misiunea diplomatica romana a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale in vederea obtinerii unor informatii privind circumstantele producerii incidentului, precum si date cu privire la nationalitatea victimelor.

Ancheta autoritatilor britanice cu privire la acest incident este in desfasurare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ambasada Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord monitorizeaza cazul si mentine legatura cu autoritatile locale, fiind pregatita sa acorde asistenta consulara, in functie de solicitari.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044

20 76027328;0044 20 76036694; 0044 20 76025193;; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau pe numarul de urgenta al misiunii diplomatice 0044 7738716335.

Ministerul Afacerilor Externe exprima "profundul regret si condoleante pentru numeroasele pierderi de vieti omenesti si intreaga speranta pentru recuperarea rapida a persoanelor ranite, in urma puternicei explozii care a avut loc luni la Manchester", precizeaza MAE.

"In aceste momente dificile, Ministerul Afacerilor Externe exprima intreaga solidaritate cu poporul britanic", conform comunicatului ministerului roman de Externe.

O explozie s-a produs luni seara la Manchester Arena, la finalul unui concert al solistei americane Ariana Grande. Un bilant al politiei a aratat ca incidentul s-a soldat cu 19 morti si aproximativ 50 de raniti.

Politia britanica a anuntat ca trateaza incidentul ca pe un atac terorist iar Guvernul Regatului Unit, condus de premierul Theresa May, se va reuni de urgenta marti la ora locala 9.00, in contextul acestui incident.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si