Cu toate că voucherele de alimente vor fi încărcate cu bani înainte de Paște, de pungile cu alimente nu vor beneficia toți românii vulnerabili înainte de sărbătoarea Paștelui.

Jumătate din românii vulnerabili nu vor primi pachetele cu 25 de kilograme cu alimente

Marcel Boloș, minstrul Investițiilor și Proiectelor Europene din România a declarat pentru Antena 3 CNN că: „Guvernul României, în ședință, a aprobat decalarea încărcării acestor vouchere de alimente cu cei 250 de lei, ca să se facă până la 13 aprilie.

Până atunci, banii practic vor fi pe card, adică până în Joia Mare. Banii vor fi utilizați de cei peste 2,4 milioane de beneficiari. 600 de milioane de lei le virăm odată la două luni pe aceste carduri".

Citește și: VIDEO- Angajații speră la o primă înainte de Paște. Ce vor face românii cu acești bani

Însă, pachetele cu cele 25 de kilograme de alimente care trebuiau primite înainte de Paște, nu vor intra în posesia tuturor beneficiarilor vulnerabili.

Astfel, doar jumătate dintre românii sărmani se pot bucura de alimentele primite până pe 16 aprilie. Alte pachete vor ajunge la cetățeni după Sărbătorile Pascale.

Citește și: Tichete sociale Paște 2023. Pensionarii care vor beneficia de ajutor! Ce sumă vor primi?

Potrivit aceleiași surse, Marcel Boloș a mai explicat că: „Mai avem și cele peste 700.000

de pachete de alimente, de câte 25 de kilograme fiecare. Acestea vor ajunge înainte de Paște, e vorba de un prim lot de 750.000, totalul beneficiarilor fiind de aproape 1,2 milioane de oameni. Am avut acest grafic de distribuție a pachetelor de alimente. A început distribuţia în martie și așa cum era graficul, inclusiv în luna mai vom face distribuția. Fac apel prin această cale la autoritățile locale ca să organizeze mai bine modalitatea de distribuire a pachetelor, să nu mai fie cozile acelea. Ele
nu fac cinste programului în sine și de aceea trebuie să fim mult mai atenți la felul în care sunt distribuite pachetele de alimente și beneficiarii intră în posesia lor".

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Postul Paștelui 2023. Când are loc următoarea dezlegare la pește?

Românii vor primi 250 de lei și un pachet cu alimente de la stat, înainte de Paște. Cine va beneficia de bani și de produse?

Veste bună pentru unii români în apropierea Paștelui. Vor primi bani în plus și alimente. Despre cine e vorba?

Scumpirile din ultima vreme nu le fac cinste românilor deloc. Aceștia caută să cumpere cele mai ieftine produse de la raft pentru că banii nu le mai ajung.

Așadar, Guvernul a hotărât ca unii români să primească 250 de lei și o plasă cu  alimente.

Citește și:  VIDEO- Lecție de nutriție în ”Săptămâna Altfel”

Cine va primi bani și alimente înainte de Paște?

Marcel Boloș a declarat că voucherul de alimente de 250 de lei va ajunge la cei care beneficiază de acest ajutor, în Săptămâna Mare.

„Până în sărbătorile pascale încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei. Anunţ în premieră acest lucru.(...) Aşadar, sunt două măsuri pe care le derulăm în prezent, sunt adresabile familiilor şi persoanelor aflate în stare de deprivare materială şi, din acest punct de vedere, considerăm  că este un foarte mare ajutor pe care îl acordăm din nou”,  a declarat Marcel Boloș.

Citeste si:  Descoperirea uluitoare făcută de un bărbat care și-a cumpărat o casă veche. Imaginile au ajuns virale pe Internet: „Arată de parcă e înghețat în timp”- kanald.ro

Citeste si:  Adrian Teleșpan a vorbit despre situația Anei Morodan, deși nu au mai păstrat legătura! Ce spune despre cea care i-a fost cea mai bună prietenă: „Are probleme”- wowbiz.ro

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citește și:  VIDEO- Facem Paștele pe datorie! Vânzătorii din piețe își dau marfa și „pe caiet” ca să poată vinde ceva

Ce conțin pachetele cu alimente

Ministrul Fondurilor Europene a anunțat că vor fi distribuite 800.000 de pachete alimentare a căror valoare se ridică la 390 de lei.

Pachețelele vor conține produse românești, în afară de orez. Ele vor ajunge în casa oamenilor înainte de Sărbătoarea Învierii Domnului.

„Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci e un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi pe care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil.

Citește și:  Cum arată cel mai murdar restaurant din lume? „Carnea a fost târâtă pe podea de șobolani”

Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a spus Boloş.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si