Pilotul de Formula 1 în vârstă de 35 de ani va trage cortina peste munca sa care i-a adus câștigul a patru campionate mondiale și 53 de victorii din cariera sa.

Sebastian Vettel, care și-a început cariera în acest sport la jumătatea sezonului din anul 2007, iar cei mai buni ai carierei sale i-a petrecut la Red Bull, a făcut anunțul la care nimeni nu se aștepta înaintea Marelui Premiu al Ungariei care va avea loc în acest weekend.

Citeste si: Cum te protejezi de caniculă în aceste zile, dacă nu ai acasă aer condiţionat?

Hotărârea pilotului de origine germană de a se retrage din sportul care i-a adus succesul vine la doar câteva săptămâni după ce a declarat pentru revista Sportsmail că se gândește să se retragă din Formula 1 din cauza preocupărilor sale legate de mediu și de schimbările climatice, care, în opinia sa, nu sunt abordate în mod corespunzător de acest sport.

Sebastian Vettel: „Am avut atât de multe curse și m-am distrat atât de mult”

„Am avut atât de multe curse și m-am distrat atât de mult  așa că este o decizie mai importantă, dar cu siguranță joacă un rol.  Privind încotro se îndreaptă viitorul, adevărul este că sunt îngrijorat- sunt îngrijorat pentru copiii mei [Emilie și Matilda] în primul rând, pentru viitorul lor, dar și pentru mine însumi.

Oricare va fi decizia, aceasta nu este încă luată și vom ține cont de toate aceste lucruri.

F1 este o platformă globală și un sport global, călătorim în întreaga lume și trebuie să ne asigurăm că facem acest lucru în mod responsabil și că nu continuăm să mergem înainte și înapoi'.

Citeste si: Ce alimentație este recomandată pentru un sportiv – Iată 3 elemente esențiale!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Mergem la Baku și apoi în Canada, înainte de a ne întoarce aici [Silverstone], ceea ce nu are prea mult sens când ai avut deja o cursă la Miami.

Avem nevoie de un pic mai multă structură. Trebuie să înșirăm calendarul într-un mod care să aibă sens. Este o victorie ușoară și destul de mare”,  a declarat sportivul în postarea de pe pagina sa de Instagram, potrivit  Daily Mail.

Fostul campion mondial: „Astăzi nu este vorba despre a spune la revedere”

Pilotul de la Aston Martin, care anul acesta se clasează pe locul 14 în campionat, a mărturisit: Am avut privilegiul de a lucra cu mulți oameni fantastici în Formula 1 în ultimii 15 ani- sunt mult prea mulți pentru a-i menționa și pentru a le mulțumi.

Decizia de a mă retrage a fost una dificilă pentru mine și am petrecut mult timp gândindu-mă la ea.

La sfârșitul anului vreau să îmi iau mai mult timp pentru a reflecta asupra a ceea ce mă voi concentra în continuare; este foarte clar pentru mine că, fiind tată, vreau să petrec mai mult timp cu familia mea.

Dar astăzi nu este vorba despre a spune la revedere. Mai degrabă, este vorba despre a spune mulțumesc- tuturor- nu în ultimul rând fanilor, fără al căror sprijin pasionat Formula 1 nu ar putea exista.”

Citeste si: David Popovici a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler

Sebastian Vettel a fost angajat pentru a pune capăt lipsei de titluri mondiale a echipei Ferrari, dar din nefericire nu a reușit această performanță. Pilotul a fost în cele din urmă exclus de echipa italiană la sfârșitul sezonului din anul 2019.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dar echipa italiană care are sediul în Marea Britanie s-a luptat pentru rezultate, iar Vettel a hotărât să plece în loc să continue pentru încă o campanie.

Vettel este de doi ani pilot la Aston Martin

Sportivul a adăugat:  "În ultimii doi ani am fost pilot la Aston Martin- și, deși rezultatele noastre nu au fost atât de bune pe cât am sperat, este foarte clar pentru mine că se pune la punct tot ceea ce are nevoie o echipă pentru a concura la cel mai înalt nivel în anii următori.

Mi-a plăcut foarte mult să lucrez cu un grup atât de bun de oameni.

Sper că munca pe care am depus-o anul trecut și pe care continui să o depun în acest an va fi utilă în dezvoltarea unei echipe care va câștiga în viitor și voi munci cât de mult pot de acum până la sfârșitul anului cu acest obiectiv în minte, dând ca întotdeauna tot ce am mai bun în ultimele 10 curse.”

Citeste si: Campionatul european de înot pentru juniori va avea loc în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si