Zaițev a precizat că folosirea de către Rusia a armelor nucleare nu se aplică în cazul războiului din Ucraina sau a așa zisei „operațiuni militare”. 

Rusia amenința că va recurge la armele nucleare

În luna aprilie, directorul CIA, William Burns, atrăgea atenția asupra faptului că Rusia ar putea recurge la folosirea de arme nucleare tactice în războiul din Ucraina.

Având în vedere potențiala disperare a președintelui Putin și a liderilor ruși, având în vedere eșecurile cu care s-au confruntat până acum pe plan militar, nimeni nu poate trata cu

superficialitate amenințarea reprezentată de o eventuală recurgere la arme nucleare tactice sau la arme nucleare cu randament scăzut ”, a declarat șeful CIA.

Citeste si: Un bărbat a fost reținut după ce a lovit cu pumnul un poliţist care a intervenit pentru a aplana un scandal

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

CIA „urmărește foarte atent acest lucru”, a spus William Burns, adăugând însă că SUA nu au văzut deocamdată niciun semn că Rusia s-ar pregăti să facă un astfel de pas.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, declara, în luna martie, că Rusia va folosi arma nucleară doar dacă „existența sa ar fi amenințată”.

Ucraina se așteaptă la o debarcare a trupelor ruse la Odesa

Ministerul Apărării de la Kiev estimează că este posibilă în continuare o debarcare a trupelor ruse pe coasta de nord-vest a Mării Negre în zona oraşului-port Odesa, relatează presa internațională.

Citeste si: VIDEO |Preoții au rămas șocați la înmormântarea Iuliei și a copiilor săi: „În 40 de ani n-am văzut aşa ceva"

Potrivit unui comunicat al Comandamentului operativ al armatei ucrainene,  drone de recunoaştere şi de atac ruseşti  survolează din ce în ce mai frecvent această regiune.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si