Memoriul depus de Sabrina Voinea, în schimb, a fost respins.

Iată anunțul oficial făcut pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Gimnastică:

"Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor făcute la TAS de FRG și COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu.

 

“Federația Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatura specializata in dreptul sportului, Gherdan si Asociatii SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan și avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile și patru nopți, vă comunică dispozitivele ședinței TAS în speța:

 

FRG, Bărbosu, vs. Federația Internațională de Gimnastică:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.

2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.

3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.

4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.

5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse

FRG, Voinea, vs. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.

Citeste si: Cât de mult se aseamănă fiica Danielei Gyorfi cu mama artistei. Care este relația dintre cele două. „Noi nu putem să forțăm copilul, îi spun anumite lucruri.”- kfetele.ro

Citeste si: Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4.

Felicitări ambelor noastre gimnaste pentru rezultatul deosebit obținut la Jocurile Olimpice de la Paris!”, a declarat avocatul Sabin Gherdan"

Citește și: Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu, premiate cu bani de la Guvern, după scandalul medaliilor de la JO Paris! Marcel Ciolacu a făcut anunțul neașteptat: „Decizie importantă”

Vă reamintim că, la Jocurile Olimpice de la Paris, gimnasta Ana Maria Bărbosu obținuse medalia de bronz în urma prestației sale la sol. Câteva minute mai târziu, românca a izbucnit în lacrimi când a aflat că nota Jordanei Chiles a fost modificată, în urma unei contestații, de la de la 13.666 la 13.766, devansând-o astfel pe Bărbosu, care fusese notată cu 13.700. Delegația României a făcut contestație, dar aceasta a fost respinsă de arbitri.

Astăzi, după mai bine de 7 ore de audieri, reprezentanții TAS au anunțat decizia: Ana Bărbosu este câștigătoarea medaliei de bronz.

Sabrina Voinea s-a clasat pe locul al patrulea la proba de la sol, cu nota 13.700, arbitrii alegând să o penalizeze cu o zecime pentru o presupusă încălcare a marginii covorului. Contestația ei a fost respinsă de arbitri, motiv pentru care reprezentanții României au depus memoriu la TAS. Decizia nu a fost anulată, însă, în urma audierilor de astăzi, 10 august.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si