In articol:
Declarațiile sale au venit după publicarea unui studiu care arată că vaccinul Oxford/AstraZeneca are o eficacitate redusă împotriva tulpinii sud-africane.
”Am discutat în această dimineață cu Jonathan Van-Tham (adjunctul comisarului medical șef), iar noi credem că probabil va exista o doză anuală sau un rapel în toamnă, apoi o vaccinare anuală, așa cum procedăm cu vaccinările contra gripei”, a declarat Zahawi la BBC.
”Cu cât vaccinăm mai mult, cu atât virusul va încerca să supraviețuiască"
Ministrul a avertizat că ”cu cât vaccinăm mai mult, cu atât virusul va încerca să supraviețuiască și să recurgă și la alte mutații”.
El a spus că guvernul de la Londra este dedicat asigurării de vaccinuri împotriva noilor tulpini, un exemplu fiind acordul cu compania biotech germană CureVac, anunțată săptămâna aceasta, pentru 50 de milioane de doze din potențiale noi vaccinuri, scrie hotnews.ro.
Citeste si: Daciana Sârbu, prima reacție după ce s-a aflat că a divorțat de Victor Ponta: „Mintea mea e...”- wowbiz.ro
Citeste si: Două noi reacţii adverse la vaccinul anti-COVID-19
Experta a spus, tot la BBC, că echipa ei ”lucrează la o versiune cu secvența (proteinei) spike sud-africană”.
”Nu este încă în stadiul în care putem vaccina oameni, dar în condițiile în care toți dezvoltatorii folosesc platforme tehnologice, există căi de a produce vaccinuri foarte ușor de adaptat”, a continuat ea.
Citeste si: 163.800 doze de vaccin Pfizer ajung luni în România
”Ne așteptăm, anul acesta, să arătăm că noua variantă a vaccinului va genera anticorpi care recunosc noua variantă. Apoi va fi cam ca realizarea de vaccinuri antigripale. Foarte probabil, va fi disponibil din toamnă”, a mai spus Gilbert.
Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore?