Anunț de ultim moment despre apa caldă din București. Ce se va întâmpla de azi, 22 iunie, aflați aici. Primăria București a menționat că se va relua alimentarea și că au fost începute manevrele în acest sens.

Defecțiunea de la CET Grivița afectează locuitorii din sectoarele 1 și 6, iar cei de a Primăria Capitalei au anunțat că furnizarea apei calde la parametrii normali va fi făcută progresiv, într-un interval cuprins între 24 și 48 de ore.

Anunț despre apa caldă din București. Ce se va întâmpla de azi, 22 iunie

”Ne cerem scuze clienților pentru toată perioada în care au fost afectați, însă trebuie să reamintim faptul că instituția noastră administrează doar reţeaua de termoficare, respectiv transportul, furnizarea şi distribuţia agentului termic pentru apă caldă primit de la CET-uri. În vederea corectei informări a opiniei publice, vă reamintim că pe toată perioada defecțiunii tehnice de la CET Grivița, alimentarea cu apă caldă s-a făcut din partea de Sud-Vest a orașului, respectiv din CET VEST și CET Progresul, deoarece CET Sud și CET Grozăvești- aparținând ELCEN, respectiv Ministerului Economiei- se află în perioada efectuării reviziei.

apă 22 iunie bucurești

Astfel, distanța mare de la sursă la consumatorul final, precum și vechimea magistralelor și starea lor de degradare, reprezintă principalele cauze ale sincopelor și disfuncționalităților care apar în procesul de furnizare a apei calde. Menționăm că sistemul centralizat de termoficare a fost proiectat iniţial cu şase CET-uri mari (aflate în administrarea ELCEN Bucureşti din subordinea ministerului de resort și a unui operator privat), însă două dintre acestea, respectiv CET Titan şi CET Pipera,

au fost închise în urmă cu mult timp. Din acest motiv suntem nevoiţi în acest moment să furnizăm agent termic primit de la două CET-uri mari în condiţiile în care numărul consumatorilor a rămas relativ acelaşi în Capitală. Aceasta reprezintă o altă cauză care duce la dificultăţi în furnizarea agentului termic pentru anumite sectoare ale Municipiului București”, au declarat autoritățile locale.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Viiturile i-au îngropat în noroaie

Citeste si: VIDEO| Orașe sub ape după fiecare ploaie

Citeste si: Nelu Tătaru, avertisment îngrijorător:"Ne apropiem de un moment în care o să dublare sau triplare de cazuri pe zi"

247 de kilometri de rețea primară și secundară au fost înlocuiți în București în ultimii 4 ani. De asemenea, în ultimii 30 de ani, cel mai mare proiect de înlocuire a conductelor din rețeaua primară, a avut loc în perioada 2009- 2014 când au fost înlocuiți doar 18 kilometri de rețea primară.

Citeste si: Scene socante acasa la Brigitte! Casa i-a fost sparta si masina furata! Cine este implicat! Prima reactie a vedetei!

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Termoenergetica întocmește facturile de energie termică în baza înregistrării aparatelor de măsură montate la baza blocurilor, iar în momentul în care nu se furnizează apă caldă, contorul de energie termică nu înregistrează consum (Mwh,/Gcal).

Pe cale de consecinţă, clienţii companiei vor regăsi în facturile emise şi vor achita doar energia termică efectiv consumată pentru apa caldă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si