Izvorul de apă sulfuroasă de la Mocrea a devenit foarte cunoscut şi în Ungaria, în ultimii ani. Numeroase familii din apropiere de graniţa cu România vin săptămânal să-şi ia apă sau plătesc arădeni care le transportă bidoanele pline contra unor comisioane. Apa "acră”, cum e cunoscută cea din izvorul de la Mocrea, a devenit sursă de afacere pentru câţiva localnici din zonele Ineu şi Seleuş. De câţiva ani, ei transportă apă în bidoane unor clienţi din judeţele vecine sau chiar din Ungaria şi Serbia.
Chiar dacă nu are gust bun şi miroase urât, cei care comandă apa sulfuroasă sunt convinşi de proprietăţile curative pe care se spune că le are şi plătesc mai mult decât pentru apa minerală din magazine. “Am câteva familii din Ungaria la care merg, la Mako şi Szeged. Alţi colegi merg şi mai departe. Nu cer mult, îmi scot transportul şi ceva în plus. Merg mereu cu un microbuz plin”, spune Dan Cornel. Acesta merge în fiecare weekend în ţara vecină, sâmbăta şi duminica. Alţi consumatori de apă de la Mocrea vin din Serbia, auzind de la cunoştinţe din Arad despre izvorul de la Mocrea.
Conform ultimului studiu farmacodinamic realizat, apa conţine anioni de clor, anioni de nitros, anioni sulfurici şi dicarbonici, cationi de sodiu, de potasiu, de calciu, de magneziu şi de fier, acid metasilicic şi metaboric, dioxid de carbon şi hidrogen sulfurat.
Toate aceste substanţe, dacă sunt în cantităţile optime, îi conferă apei proprietăţi curative în cazul multor afecţiuni. Ar fi benefică pentru tratarea bolilor digestive, în cure de diureză, pentru litiaze biliare, infecţii urinare cu conservarea funcţiei urinare sau în cazul sechelelor de după operaţii pe căile urinare. Apa mai este recomandată diabeticilor, dar este nerecomandată hipertensivilor, relateaza ziarul Adevarul.

Izvorul de apă sulfuroasă de la Mocrea a devenit foarte cunoscut şi în Ungaria, în ultimii ani.

Numeroase familii din apropiere de graniţa cu România vin săptămânal să-şi ia apă sau plătesc arădeni care le transportă bidoanele pline contra unor comisioane. Apa "acră”, cum e cunoscută cea din izvorul de la Mocrea, a devenit sursă de afacere pentru câţiva localnici din zonele Ineu şi Seleuş. De câţiva ani, ei transportă apă în bidoane unor clienţi din judeţele vecine sau chiar din Ungaria şi Serbia. Chiar dacă nu are gust bun şi miroase urât, cei care comandă apa sulfuroasă sunt convinşi de proprietăţile curative pe care se spune că le are şi plătesc mai mult decât pentru apa minerală din magazine.

“Am câteva familii din Ungaria la care merg, la Mako şi Szeged. Alţi colegi merg şi mai departe. Nu cer mult, îmi scot transportul şi ceva în plus. Merg mereu cu un microbuz plin”, spune Dan Cornel. Acesta merge în fiecare weekend în ţara vecină, sâmbăta şi duminica. Alţi consumatori de apă de la Mocrea vin din Serbia, auzind de la cunoştinţe din Arad despre izvorul de la Mocrea.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Conform ultimului studiu farmacodinamic realizat, apa conţine anioni de clor, anioni de nitros, anioni sulfurici şi dicarbonici, cationi de sodiu, de potasiu, de calciu, de magneziu şi de fier, acid metasilicic şi metaboric,

dioxid de carbon şi hidrogen sulfurat. Toate aceste substanţe, dacă sunt în cantităţile optime, îi conferă apei proprietăţi curative în cazul multor afecţiuni. Ar fi benefică pentru tratarea bolilor digestive, în cure de diureză, pentru litiaze biliare, infecţii urinare cu conservarea funcţiei urinare sau în cazul sechelelor de după operaţii pe căile urinare. Apa mai este recomandată diabeticilor, dar este nerecomandată hipertensivilor, relateaza ziarul Adevarul.

 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si