Close sidebar
Close sidebar

Apa alcalina, inselaciune sau sanatate curata? Ce spun specialistii, dar si consumatorii despre noua "minune" aparuta pe piata

Ne străduim cu toţii să mâncăm sănătos şi să ne hidratăm cum trebuie! Când vine vorba despre apa îmbuteliată, etichetele pe care sunt trecute proprietăţile produselor ne cam pun în încurcătură.

C.I.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Despre apa alcalina, afli la o simpla cautare pe internet, numai ca informatiile de care dai sunt contradictorii: in vreme ce articole ample ii lauda proprietatile si le numesc "miraculoase", ba chiar anti-cancer, altele spun ca la mijloc ar fi doar marketing.

Apa alcalina a devenit, in scurt timp de la intrarea pe piata, "copilul supradotat al clasei": i se mai spune si apa ionizata, iar PH-ul mai mare decat al apei obisnuite, o face- spun unii medici, magica pentru organism!

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Porphyrion: Cele mai mari jeturi care erup dintr-o gaură neagră observate vreodată. Sunt de 140 de ori mai lungi decât Calea Lactee- antena3.ro

Cei care confirma efectele adauga ca apa intareste sistemul imunitar, ba chiar previne ridurile timpurii.

Nu toti sunt insa convinsi si atunci cand sunt la cumparaturi prefera s-o ignore cu desavarsire! 

"Exista numeroase voci care sustin ca o dieta alcalina care include apa alcalina ar aduce beneficii starii de sanatate, insa comunitatea stiintifica este oarecum sceptica. Sunt necesare mult mai multe studii pentru a fi confirmate aceste zvonuri.", ne spune un nutritionist.

Aceiasi sceptici spun ca apa alcalinizata nu se conuma oricand, oricum: inainte s-o bem e necesar, spun ei, sa privim la modul in care ne functioneaza corpul.

Organismul uman are mecanisme fine, prin care isi regleaza PH-ul.

"Alcalinizarea nu este absolut necesara. Ne putem asigura o buna functionare a corpului prin consum de legume si fructe si o hidratare adecvata.", mai spune specialistul.

Dincolo de controverse, ramane realitatea de la raft. Apa alcalinizata castiga teren, iar asta ii face pe din ce in ce mai multi producatori sa o includa in oferta.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI