Guverul britanic s-a aocupat de organizarea summitul climatic ONU, COP26. Acesta a inclus în meniul participanților produsele alimentare locale din Scoția. De exemplu, duminică, în prima zi a summitului, în meniu s-a regăsit o supă scoțiană cu roșii și orez și salată de somon cu sfeclă.

Citeste si: Klaus Iohannis, discurs la summit-ul ONU privind clima. "Nu avem timp de pierdut" (VIDEO)

Autobuze electrice destinate transportului participanților de la COP26

Totodată, președintele COP26, Alok Sharma a precizat că evenimentul a fost planificat ca fiind un eveniment cu emisii scăzute în legătură cu dioxidul de carbon.

Participanții de la COP26 sunt transportați cu autobuze electrice către Scottish Event Campus, locul unde își desfășoară activitatea evenimentul. De asemene, acestora li se sugerează să meargă pe jos, să folosească bicicleta sau să folosească transportul public ori de câte ori au posibilitatea.

Apa caldă a fost oprită la summitul pentru climă COP26

Autobuz electric în Glasgow

[Sursa foto: Profimedia Images]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Papa Francisc, în ziua lansării COP26: „A venit timpul să acţionăm împreună” împotriva modificărilor climatice, covid-19 şi sărăciei

Cafeaua este servită în pahare reutilizabile, întrucât la astfel de evenimente, aceasta se consumă în căntități foarte mari.

Citeste si: Un bărbat deghizat în Boris Johnson a protestat în fața centrului care a găzduit COP26. Acesta a incendiat o barcă

Măsură controversată la summitul pentru climă COP26: Este oprită apa caldă

În plus, în Glasgow, orașul gazdă al evenimentului, au fost inastalate semafoare temporare pentru a controla traficul și pentru a asigura siguranța participanților. Aceste dispozitive funcționează pe baza energiei solare, iar în generatoarele de energie electrică, este folosit ulei vegetal, numit HVO, care este mai eficient decât motorina.

Cea mai drastică măsură luată de organizatorii COP26 a fost oprirea apei calde în băile clădirilor unde se desfășoară summitul climatic. Măsura a fost luată pentrru încurajarea participanților să folosească cantități limitate de apă.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

COP (Conferința părților) reprezintă o Conferință a ONU dedicată subiectului schimbărilor climatice, care a căpătat la nivel global din ce în ce mai multă atenție. Conferința organizată în Glasgow anul acesta, COP 26, ar fi trebuit să se desfășoare inițial în perioada 9-19 noiembrie 2020, însă a fost amânată din cauza măsurilor impuse de pandemia de COVID-19. Acest summit climatic reprezintă un moment istoric pentru Scoția, țara gazdă, având în vedere că politicile publice ecologice au început să fie tot mai vizibile în discuția tranziției energetice, devenind o prioritate națională pentru guvernul scoțian din Holyrood, Edinburgh.

Pe de altă parte, Scoția reprezintă unul din puținele cazuri în Europa unde un partid verde (Scottish Greens) face parte dintr-un coaliție politică aflată la guvernare.

Citeste si: VIDEO| Animalele unui fermier din Arad au parte de un tratament special. Bărbatul le cântă vacilor la... saxofon!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si