Potrivit primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, CET Sud efectuează lucrări de revizie în mai multe zone din București.

„Din nefericire CET Sud, care ține de ministerul Energiei, a oprit pentru revizie mai multe zone și au oprit alimentarea cu apă caldă. Au apărut și mai multe avarii peste această situație. Am vorbit cu colegii și astăzi vor să umple cu apă și să dăm drumul.

Dacă și cei dinainte s-ar fi ocupat de acest proiect, ar fi fost mult mai bine. Am găsit un dosar în sertar, privind înlocuirea țevilor vechi", a declarat, luni, Firea, în declarația de presă în care a „protestat” față de decizia Guvernului de a crește alocațiile cu 15%.

Firea a adăugat că a reuşit să fie depus dosarul pentru a accesa 300 milioane euro, bani care vor fi folosiţi pentru modernizarea reţelei de termoficare.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Gabriela Firea: „În Bucureşti sunt 45 de spitale de stat, doar cinci în lupta Covid”

„Suntem singuri care am început să înlocuim la propriu conducteţe de termoficare vechi de 50, 60 de ani. Vor veni aproape 300 milioane euro fonduri europene, pentru că am reuşit să depunem dosarul. Dacă şi cei dinaintea mea s-ar fi ocupat de acest proiect, lucrurile ar fi stat mult mai bine. Din păcate, am găsit într-un sertar un dosar plin de praf privind termoficarea”, a precizat primarul general al Capitalei. 

Gabriela Firea protestează „energic”

Marți, primarul general al Capitalei a reacționat după anunțul Guvernului Orban referitoare la creșterea alocațiilor elevilor cu 15%.

„În loc de dublarea alocațiilor pentru toți copiii din România, am ascultat declarații din partea Guvernului și anume că alocațiile vor fi majorate cu doar 15%. Considerăm că este o lipsă de respect pentru copiii din România, o lipsă de respect față de familiile din România și că cei 23 de lei în plus la alocație nu acoperă nici măcar scumpirile la fructe și legume care au avut loc în această perioadă de pandemie.(...) Ni se spune de fiecare dată că nu sunt bani.

Citeste si: Gabriela Firea contestă cifrele îmbolnăvirilor de coronavirus în București. Grupul de Comunicare Strategică: "O gravă confuzie"

Eu cred că este vorba despre prioritizarea cheltuielile. Dacă este vorba să vorbim în termeni bugetari, cred că niciodată nu vor fi bani suficienți pentru toate domeniile de activitate, dar asta este treaba și responsabilitatea Guvernului: să prioritizeze toate cheltuielile. (...) Protestăm energic față de blocarea dublării alocațiilor copiilor de către Guvern”, a spus Firea într-o declarație de presă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si