E mai ceva ca in desert in acest sat din Vrancea! Nici picatura de apa nu curge la robinet cu zilele.

Bietii oameni parca n-ar trai in civilizatie! Au o singura sursa de apa constanta: paraul Putna, un firicel care strabate satul si care n-are mai mult de o palma.

„Ma spal pe maini si pe picioare, dar in rest? Aveti copii? Cum sa nu, am doi baieti.

Mici? Unu de 12 si altul de 8. I-am spalat cum am putut, cu un pic de apa, in balie, o jumatate de oala ei, jumatate eu”, spune o localnica.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

La supararea lor se mai adauga si facturile. Le achita lunar, doar ca sa aiba apa cateodata, si-atunci cu taraita!

Explicatia uluitoare a lipsei de apa vine de la societatea de distributie: cele doua sate sunt unul in panta, cealalt in deal! Cum bani de investitii nu sunt, sursa indispensabila a vietii ajunge in casele oamenilor cand da Domnul. Solutie salvatoare ramane cisterna.

„Am vrea sa livram in zilele cu sot la un sat dimineata, la un sat dupa-amiaza, in ziua fara sot, la celalalt sat dimineata, si celalalt seara”, a declarta Ghoerghe Vasilescu, reprezentat al societatii de distributie a apei.

Aproape o mie de suflete din zona Vrancei asteapta ziua in care apa nu va mai fi un lux. Cine stie insa cati alti romani mai sunt in situatia lor.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si