La Craiova temperaturile au depășit zilele acestea 35 de grade Celsius, însă în mașină, mercurul din termometre depășește chiar și 45. Astfel, cei mai puțin norocoși care circulă foarte mult cu mașina își cumpără apă chiar și de 3-4 ori pe zi.

Citește și: Prognoza meteo pentru 4 săptămâni. Cum va fi vremea în luna septembrie? Meteorologii anunță temperaturi neobișnuite pentru această perioadă

„Foarte multe bidoane de apă că nu ne descurcăm. E căldură, se încălzește repede apa, trebuie să bem.”

„Când merg am clima, și se mai menține mai mult, dacă o lăsați în mașină într-o jumătate de oră fierbe.”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Problema intervine atunci când, dintr-un motiv sau altul, setea ne împinge să bem din sticlele cu apă aproape fierbinte. Un gest aparent inofensiv, dar care are urmări în organismul nostru.

„Dacă n-ai unde să oprești, n-ai un magazin prin apropiere, te folosești de ceai în mașină. Totuși, ca să-ți mai piară setea.”

„Ați băut și apă caldă din mașină? Da, bineînțeles, că nu-mi face rău.

Apa dacă e bună, poate să fie și caldă.”

Particulele de plastic se topesc în apă și ajung ulterior, în organism

Nimic mai greșit, spun medicii. Apa caldă devine nocivă la temperaturi mari, pentru că particulele de plastic se topesc în apă și ajung ulterior, în organismul nostru. În plus, vorbim și despre riscul unei intoxii infecții alimentare.

Adrian Marinescu, medic infecționist: „În momentul în care apa stă la o temperatură crescută e clar că în momentul în care lași apa în mașină, temperaturile sunt foarte mari.

Dacă intervalul de timp este lung, atunci riscul de contaminare cu acele microorganisme de tip stafilococ, E-coli, există...motiv pentru care nu ne dăm seama de unde am făcut infecția digestivă.”

Caniculă va fi și în luna septembrie, spun meteorologii, așadar trebuie să fim atenți la ce consumăm în zilele mult prea calde.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si