In articol:
La Craiova temperaturile au depășit zilele acestea 35 de grade Celsius, însă în mașină, mercurul din termometre depășește chiar și 45. Astfel, cei mai puțin norocoși care circulă foarte mult cu mașina își cumpără apă chiar și de 3-4 ori pe zi.
„Foarte multe bidoane de apă că nu ne descurcăm. E căldură, se încălzește repede apa, trebuie să bem.”
„Când merg am clima, și se mai menține mai mult, dacă o lăsați în mașină într-o jumătate de oră fierbe.”
Problema intervine atunci când, dintr-un motiv sau altul, setea ne împinge să bem din sticlele cu apă aproape fierbinte. Un gest aparent inofensiv, dar care are urmări în organismul nostru.
„Dacă n-ai unde să oprești, n-ai un magazin prin apropiere, te folosești de ceai în mașină. Totuși, ca să-ți mai piară setea.”
„Ați băut și apă caldă din mașină? Da, bineînțeles, că nu-mi face rău.
Particulele de plastic se topesc în apă și ajung ulterior, în organism
Nimic mai greșit, spun medicii. Apa caldă devine nocivă la temperaturi mari, pentru că particulele de plastic se topesc în apă și ajung ulterior, în organismul nostru. În plus, vorbim și despre riscul unei intoxii infecții alimentare.
Adrian Marinescu, medic infecționist: „În momentul în care apa stă la o temperatură crescută e clar că în momentul în care lași apa în mașină, temperaturile sunt foarte mari.
Caniculă va fi și în luna septembrie, spun meteorologii, așadar trebuie să fim atenți la ce consumăm în zilele mult prea calde.