Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Apa lăsată în soare devine toxică: Particulele de plastic se topesc în apă și ajung ulterior, în organism

De câte ori nu vi s-a întâmplat să beți apă caldă, dintr-o sticlă uitată în soare? Medicii trag un semnal de alarmă și spun că în aceste condiții de căldură extremă, apa poate să devină toxică.

Redactia Stirile Kanal D,

Apa lăsată în soare devine toxică: Particulele de plastic se topesc în apă și ajung ulterior, în organism

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

La Craiova temperaturile au depășit zilele acestea 35 de grade Celsius, însă în mașină, mercurul din termometre depășește chiar și 45. Astfel, cei mai puțin norocoși care circulă foarte mult cu mașina își cumpără apă chiar și de 3-4 ori pe zi.

Citește și: Prognoza meteo pentru 4 săptămâni. Cum va fi vremea în luna septembrie? Meteorologii anunță temperaturi neobișnuite pentru această perioadă

„Foarte multe bidoane de apă că nu ne descurcăm. E căldură, se încălzește repede apa, trebuie să bem.”

„Când merg am clima, și se mai menține mai mult, dacă o lăsați în mașină într-o jumătate de oră fierbe.”

Citeste si: Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat seismul- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: Un instalator care făcea reparații într-o vilă a găsit 30 de kilograme de monede de aur. Proprietarul nu știa ce comoară are în casă- antena3.ro

Problema intervine atunci când, dintr-un motiv sau altul, setea ne împinge să bem din sticlele cu apă aproape fierbinte. Un gest aparent inofensiv, dar care are urmări în organismul nostru.

„Dacă n-ai unde să oprești, n-ai un magazin prin apropiere, te folosești de ceai în mașină. Totuși, ca să-ți mai piară setea.”

„Ați băut și apă caldă din mașină? Da, bineînțeles, că nu-mi face rău.

Apa dacă e bună, poate să fie și caldă.”

Particulele de plastic se topesc în apă și ajung ulterior, în organism

Nimic mai greșit, spun medicii. Apa caldă devine nocivă la temperaturi mari, pentru că particulele de plastic se topesc în apă și ajung ulterior, în organismul nostru. În plus, vorbim și despre riscul unei intoxii infecții alimentare.

Adrian Marinescu, medic infecționist: „În momentul în care apa stă la o temperatură crescută e clar că în momentul în care lași apa în mașină, temperaturile sunt foarte mari.

Dacă intervalul de timp este lung, atunci riscul de contaminare cu acele microorganisme de tip stafilococ, E-coli, există...motiv pentru care nu ne dăm seama de unde am făcut infecția digestivă.”

Caniculă va fi și în luna septembrie, spun meteorologii, așadar trebuie să fim atenți la ce consumăm în zilele mult prea calde.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI